Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primii refugiati au pătruns în România. Ce reacţie au avut când au fost prinşi si unde credeau ca sunt

Postat la: 16.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primii imigranti din randurile celor ce ratacesc acum in drumurile lor catre Occident au patruns in Romania. Dupa ce autoritatile din Ungaria au anuntat inchiderea frontierelor in calea refugiatilor, doi dintre acestia, frati, au trecut ilegal granita in Romania, venind dinspre Serbia, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Cei doi au fost descoperiti de politistii de frontiera in apropiere de fasia verde, in zona Beba Veche, locul din Romania unde se intalnesc trei granite: a Romaniei, a Serbiei si a Ungariei.

Politistii de frontiera timiseni au avut parte de o surpriza, in momentul in care i-au interogat pe refugiati. Cand afganii si-au dat seama ca au ajuns in Romania, au inceput sa planga! Printre lacrimi, au explicat ca ei nu aveau de gand sa ajunga in Romania, ca s-au ratacit si credeau ca sunt in Ungaria. Mai mult, au cerut sa fie returnati in Serbia.

„In 15 septembrie, la ora 16.45, politistii de frontiera din cadrul sectorului de Politie de Frontiera Sannicolau Mare au observat, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, doua persoane. S-a procedat la retinerea acestora, iar in cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca sunt cetateni afgani. In cadrul primelor declaratii, cei doi au precizat ca s-au ratacit pe teritoriul Serbiei si ca nu voiau sa ajunga in Romania, fapt pentru care in acest moment sunt in procedura de readmisie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtator de cuvant Inspectoratul Politiei de Frontiera Timis. Practic, cei doi vor predati autoritatilor sarbe, in baza tratatului de readmisie, si, cel mai probabil, odata ajunsi in tara vecina, vor cauta o alta cale de a intra in Ungaria.

Sunt primii refugiati care patrund in spatiul romanesc de la inceputul exodului catre Germania al imigrantilor, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE