Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prințul Charles își aduce fundația din Anglia în România. Va funcționa la Viscri și va promova vizitarea Transilvaniei

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prințul Charles își lansează, marți, în România o fundație pe numele său, aceasta va funcționa în special la Viscri. Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Prinţul de Wales România, Charles are prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation, o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.

O bună parte a activităţilor noii fundaţii vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare "ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an".

Conform surselor citate, Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de Prinţul de Wales. În prezent, membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.

Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE