Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorii DNA au contestat controlul judiciar în dosarul Apa Nova

Postat la: 28.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Apel Ploiesti judecă astăzi contestaţia procurorilor DNA Ploieşti la măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul APA NOVA, dispusă de Tribunalul Prahova. Reamintim că fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, dar şi fostul trezorirer PNL, Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost plasaţi sub control judiciar, vineri, deşi procurorii anticorupţie au solicitat măsura arestului preventiv.

Cei trei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi cumpărare de trafic de influenţă, fiind totodata acuzati de faptul că ar fi creat o reţea foarte bine structurată în care erau cooptaţi reprezentanţi ai adminsitraţiei locale din Bucureşti, de la consilieri locali până la consileri din cadrul Primăriei Generale. Concret aceştia promiteau unor oameni de afaceri că pot interveni la o persoana cu putere de decizie in primaria generala pentru obtinerea unor contracte cu institutiile publice.

Vlad Moisescu, susţin procurorii, era omul care controla cam tot ce se întâmpla la nivelul Primăriei Sectorului 1, dar şi voturile din cadrul Consiliului General al Capitalei. În schimbul serviciilor sale, Moisescu primea diferite sume de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, sub paravanul unor contracte de consultanţă fictive.

Procurorii anticoruţie acuză că de şapte ani reprezentnaţi din administraţia publică, dar şi din cadrul APA Nova, au comis fapte ilegale în urma cărora tariful la serviciul de apă şi canal a fost majorat nejustificat. Acelaşi lucru se pare că s-a întâmplat şi în Prahova, având în vedere că ancheta procurorilor s-a exstins şi la APA Nova Ploieşti de unde au fost ridicate o serie de documente.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE