Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Proiect de lege: 6 luni de zile stagiu militar voluntar pentru bărbaţi şi femei

Postat la: 24.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul PSD de Ilfov, Ninel Peia, a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor un proiect de lege prin care se reintroduce de urgenta stagiul militar pe baza de voluntariat.

Initiativa legislativa instituie serviciul militar voluntar cu o durata de 6 luni si propune ca barbatii si femeile intre 18-25 de ani care doresc sa execute „serviciul voluntar cu o durata de 6 luni" vor avea calitatea de militar in termen. Daca proiectul de lege va fi adoptat panala sfarsitul acestui an, recrutarile vor incepe din luna ianuarie 2016.

Mircea Dusa, ministrul Apărării Naţionale a cerut reintroducerea de urgenţă a stagiului militar, dar nu este însă vorba despre un stagiu militar ogligatoriu, ci despre unul pe bază de voluntariat. Tot Duşa a solicitat urgentarea aprobării Legii rezerviştilor voluntari, care ar da posibilitatea tinerilor să se pregătească, pe bază de voluntariat, ceea ce ar aduce mai mulţi soldaţi României, după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE