Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protest in Capitala pentru salvarea salinei Slănic Prahova şi oprirea jafului girat de Societatea Naţională a Sării- Salrom SA

Postat la: 25.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miercuri, 26 august, mai multe ONG-uri vor protesta în faţa Societăţii Naţionale a Sării Salrom SA din Capitala, nemulţumiţi de atitudinea conducerii companiei faţă de situaţia salinei Slănic Prahova.

Principala nemulţumire a turiştilor protestatari care vin să viziteze salina Slănic Prahova este legată de accesul în subteran, care se face cu mijloace de transport auto, ca urmare a faptului că proprietatul salinei este capabil să repare liftul defectat acum un an. Prin demersul lor, protestatarii vor să atragă atenţia asupra poluării din salină făcută "de către microbuzele care emit noxe".

Pe 6 august 2014, liftul destinat transportului turiştilor în salina Slănic Prahova s-a defectat. De atunci a trecut un an de zile de la acel eveniment si Societatea Naţională a Sării Salrom SA, care detine salina Slanic-Prahova, nu a reuşit să repună în funcţiune liftul, desi în bugetul pe 2015 au incluse si sumele de bani aferente reparaţiei liftului. Ca atare, de un an de zile, transportul turiştilor şi personalului în si din salină se face cu microbuzul.

Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca microbuzele apartin unei firme- Griro Transport SRL Păuleşti, controlata de catre familia lui Adrian Grigore-inspector de trafic rutier in cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) care este angajat chiar în cadrul Inspectoratului Teritorial Nr. 7, din care face parte şi judeţul Prahova. Acesta, la intelegere cu cei din conducerea salinei Slanic, a monopolizat transportul turistilor catre salina.

Astfel, zilnic 17 microbuze, cu 15-19 locuri, efectueaza, in medie, cam zece curse fiecare cu turistii care doresc sa viziteze miaa. Insa, firma controlata de Adrian Grigore nu detine cele 17 microbuze, asa ca a subcontractat transportul catre diverse firme pentru suma de 70 de lei pentru fiecare cursa. Astfel, pentru fiecare cursa de intrare in mina, salina Slanic deconteaza catre firma controlata de inspectorul ISCTR cate 70 de lei, ceea ce inseamna zilnic circa 12.000 de lei. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, 70 de lei primesc pentru o cursa cei care au subcontractat de la Griro Transport SRL Păuleşti, dar, in realitate, suma decontata de salina Slanic catre firma inspectorului ISCTR este mai mare.

Trebuie subliniat ca un turist achita 20 de lei pentru intrare in salina Slanic, iar in aceasta perioada, numarul zilnic al vizitatorilor este de circa 2.500, ceea ce inseamna ca in caseria salinei intra in jur de 50.000 de lei, adica circa 11.000 de euro. Potrivit specialistilor, reparatia liftului de la salina Slanic Prahova nu ar costa mai mult de 5.000 de euro, adica jumatate din incasarile unei zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE