Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protestele la Universitate continua: "Nu sunt de ajuns cateva demisii"

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 6.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, miercuri seară, la o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni şi care au dus la depunerea mandatului de către Guvernul Ponta şi la demisia primarului Piedone.

Protestatarii au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu, şi scandează mesaje anticorupţie, împotriva tuturor partidelor şi pentru alegeri anticipate. Numărul creste de la ora la ora, scandează "Peste tot corupţie, nicăieri Justiţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Corupţia ucide" şi "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", Nou partid, nou început", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".

Oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii după ora 18.00. Anunţul privind mitingul de miercuri seară a fost făcut, ca şi cu o zi în urmă, pe pagina de Facebook "Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători". Iniţiatorii manifestaţiei de miercuri seară au anunţat că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni "să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici".

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nise foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris unul dintre iniţiatorii protestului.

"Câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului, care au costat vieţi nevinovate, chiar dacă şi acestea sunt necesare în faţa unei astfel de tragedii care cu siguranţă putea fi evitată. Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii din România să reacţioneze public la neregulile de funcţionare a autorităţilor şi să participe la mişcările de protest organizate joi, 5 noiembrie 2015, precum şi în alte zile, în mai multe oraşe din ţară. Schimbarea societăţii este posibilă, dar ea necesită însă o masă critică de cetăţeni care refuză să tacă în faţa abuzurilor sau să le accepte. Suntem convinşi că tinerii pot forma această masă critică şi că sunt categoria socială cea mai potrivită pentru a genera o schimbare fundamentală a României", a arătat Consiliul Tineretului din România.

Reprezentanţii elevilor, studenţilor şi tinerilor din România au anunţat că susţin revendicările exprimate de protestatari în primele zile după incendiul din Colectiv, inclusiv modificarea legislaţiei şi a reglementărilor referitoare la protecţia împotriva incendiilor şi intervenţia în caz de urgenţă, verificarea de urgenţă a tuturor cluburilor existente, introducerea de elemente relevante de educaţie civică, comunitară şi sanitară în învăţământul preuniversitar, finanţarea corespunzătoare a sistemului de sănătate, înăsprirea pedepselor pentru corupţie, sancţionarea penală a celor care aveau atribuţii în prevenirea unui asemenea dezastru şi au greşit explicit, precum şi "sancţionarea politică a celor care au păstorit sistemele care au dat greş, distrugând vieţile a sute de oameni, victime, familii şi prieteni ai victimelor".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE