Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Radu Preda: „Isteria că ne islamizăm e o falsă problemă!"

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deşi nu putem ignora pericolele ce decurg din alăturarea unor culturi şi tradiţii diferite, isteria că ne „islamizăm" este o falsă problemă, afirmă preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc, reputatul teolog Radu Preda, pe Facebook.

„La urma urmelor, religia a fost mereu factorul cel mai puternic care a pus masele in miscare, a mutat granitele, a mixat populatiile, a schimbat datele geopolitice, a consolidat sau, dimpotriva, destructurat imperii.

Exemplul fostului Orient creştin

Cu alte cuvinte, cine se mira azi ca ne "cotropesc" musulmanii, ar trebui să se uite in istorie. Aceasta uimire tradeaza o mentalitate recenta, cea potrivit careia fiecare este cumva singur pe lume. Ecoul nationalismului de secol XIX. Or, se vede ca nu. Sigur, nu putem ignora pericolele care decurg din alaturarea unor culturi totusi diferite, a unor traditii articulate in conditii diverse.

Dar de aici la isteria ca ne "islamizam" e cale lunga. In fostul Orient crestin, distrugerea unitatii este anterioara venirii musulmanilor care au cules roadele certurilor si orgoliilor episcopilor si teologilor crestini", scrie Radu Preda, pe Facebook.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE