Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rezolvari subiecte Matematică - Evaluarea națională 2015

Postat la: 24.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astăzi a avut loc ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, cea de matematică. Subiectele de la matematică le găsiţi mai jos. Iată care sunt rezolvările la subiectele de la Matematică, Evaluarea națională 2015. Exercițiile au fost mai ușoare ca în alți ani, atât la proba de Matematică, cât și la cea de la Română care a avut loc luni.

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba la Matematică vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro, miercuri, în jurul orei 15.00. Aproximativ 180.000 de elevi au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2015, al cărui rezultat va avea o pondere de 75% în media de intrare la liceu. Rezultatele la Evaluare Naţională 2015 vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 27-29 iunie vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar în 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale.
Rezolvare subiecte Matematică - Evaluarea națională 2015

Elevii au primit corpurile rotunde şi piramida, iar elevii care au susţinut proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2015 spun că subiectele au fost uşoare. De asemenea, ei au mai avut o problemă cu un dreptunghi cu două triunghiuri în el, au avut de calculat aria şi unghiurile, iar la algebră au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii.

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, proba de Matematică va conţine noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

Calendar EVALUARE NAŢIONALĂ 2015:

22 iunie - Proba la Limba Română
23 iunie - Proba la Limba Maternă
24 iunie - Proba la Matematică
26 iunie - Afişarea rezultatelor
26 iunie - Depunerea contestaţiilor
27 - 29 iunie - Rezolvarea Contestaţiilor
30 iunie - Afişarea rezultatelor finale

În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze opţiunile pentru liceu, repartizarea urmând să fie făcută în funcţie de media de admitere, compusă din media de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 75 la sută şi din mediile anilor de gimnaziu, care cântăresc 25 la sută. În final, elevii vor afla unde îşi continuă studiile în următorii patru ani, pe data de 15 iulie.

În jurul orei 15, pe siteul edu.ro se vor publica baremele și rezolvările oficiale ale exercițiilor de la proba de Matematică de la Evaluarea națională 2015.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE