Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rezultate Evaluare Nationala 2016 edu.ro. Tabelele cu note

Postat la: 01.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rezultate Evaluare Nationala 2016 edu.ro - Toate probele de examen pentru Evaluarea Nationala 2016 s-au incheiat, iar elevii asteapta nerabdatori rezultatele finale pentru a se putea inscrie la liceele dorite. Site-ul oficial al Ministerului Educatiei unde se vor afisa rezultatele de la Evaluarea Nationala 2016 a fost lansat pe internet in urma cu putin timp. Acesta este evaluare.edu.ro.

Astazi, este oficial, pana in ora 16 elevii claselor a VIII-a vor afla rezultatele finale obtinute la Evaluarea Nationala din acest an. Dupa afisarea rezultatelor, elevii vor putea decide sa depuna contestatii care se vor rezolva pana luni, inclusive. Rezultatele finale cu tot cu rezolvarea contestatiilor se vor afisa abia mari, 5 iulie pe site-ul evaluare.edu.ro. Elevii au sustinut toate probele in cadrul acestei saptamani, iar realitatea.net v-a tinut minut de minut informati despre subiecte, rezultate, rezolvari, bareme si alte probleme, situatii si stiri despre Evaluarea Nationala. La fel se va intampla si la afisarea notelor obtinute de elevi, dar si la rezolvarea contestatiilor.

Contestatiile se vor putea depune chiar astazi, dupa ce pana in ora 16 vor fi afisate notele obtinute de elevi. Programul pentru depunerea contestatiilor la Evaluarea Nationala va continua pana la ora 20, iar rezolvarea lor se va face pana luni, urmand ca marti sa se afiseze rezultatele finale. Este de asteptat ca multe dintre contestatii sa fie depuse pentru depunctarea de la exercitiul 6, subiectul 1 e la Matematica. Mii de elevi si parinti s-au declarat nemultumiti de felul in care a fost formulate cerinta si au depus o petitie la Ministerul Educatiei.

Cei mai multi elevi au facut o confuzie si au citit gresit un grafic simplu. Un numar mare insa de elevi si parinti invoca faptul ca problema ar fi fost interpretabila. Pana acum nu a existat o reactie din partea Ministerului legat de acest subiect. Deoarece multi dintre elevi si parinti nu cunosc cu exactitate procesul de reevaluare a lucrarilor, va vom descrie pe scurt ce se intampla daca depuneti contestatie.

In primul rand, contestatiile pot fi depuse astazi, dupa afisarea notelor care se va face pana in ora 16. Programul pentru contestatii este deschis la fiecare centru de examen pana la ora 20, astazi. Lucrarile contestate sunt recorectate in totalitate, iar daca diferenta dintre notele celor doi evaluator este de cel mult 0.50 puncte se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculate din media aritmetica a notelor acordate de cei doi profesori evaluator.

Daca diferenta intre notele acordate de catre cei doi profesori evaluator este mai mare de 0.50, lucrarea va fi recorectata de alti profesori, iar nota finala va fi cea acordatata de cei din urma. O alta informative foarte importanta este ca atunci cand elevii si parintii vor sa vada lucrarea corectata, acestia pot face o solicitare catre comisia de organizare a evaluarii nationale. La vizualizarea lucrarii, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte sau reprezentant legal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE