Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Risc maxim! Un virus periculos a ajuns in Europa

Postat la: 27.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un rezident in Danemarca a fost testat pozitiv pentru virusul Zika, transmis de tantarul Aedes aegypti. Autoritatile din orasul danez Aarhus au declarat ca pacientul a calatorit in America Centrala si de Sud, unde a fost contaminat. Virusul a fost descoperit in 21 de tari din America Latina si a fost legat de leziuni ale creierului la mii de copii in Brazilia.

Epidemii s-au mai inregistrat in Columbia, Salvador, Panama si Republica Capul Verde. In Brazilia, tara cea mai afectata, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-nascuti.

Prezenta virusului a fost semnalata si pe litoralul Guyanei Franceze, care a intrat in faza epidemica dupa ce autoritatile locale au precizat luni ca au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri si "160 de suspecti, dintre care patru femei insarcinate". Doua persoane contaminate au fost depistate si in Elvetia, dupa ce s-au intors dintr-o regiune tropicala.

Febra Zika, se manifesta prin dureri de cap, slabiciune, temperatura ridicata, iritatii ale pielii si ochi rosii. Nu exista vaccin sau tratament de vindecare, putand fi tratate doar simptomele.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE