Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Romanian Rollover" loveste în Irlanda: O bandă de români devalizează TIR-urile din mers pe autostradă

Postat la: 05.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Românii sunt din nou pe prima pagină a ziarelor din Irlanda pentru furturi care se constituie în noutăți absolute pentru irlandezi, dar care în România sunt demult "fumate". Garda este de scurt timp pe urmele unei bande de tâlhari români care au furat țigări în valoare de peste 100.000 de euro dintr-un TIR ce se deplasa cu 80km/h pe autostrada M7.

Ulterior oamenii legii aveau să descopere mașina folosită la jaf, în zona Tallaght. Mașina un Subaru 4x4, avea capota dată cu un material adeziv pentru a oferi stabilitate jefuitoriulor. Țigările au fost depozitate înorașul Ashbourne de unde au fost ulterior transportate în Shannon, aproape de cel mai mare aeroport irlandez. Garda spune că banda este una specializată în furtul din ATM-uri dar care acum se pare că s-a reprofilat.

Metoda furtului din camioane este una inventată în România și este numită de autoritățile din toată Europa "romanian rollover". Ziarele irlandeze titrează: "Un raid îndrăzneț al unei bande de gangsteri romani!". Furtul, care a avut loc pe o porțiune 50 km de autostrada M7, la ora 5 dimineața a zilei de luni, fiind descris de polițiști ca unul "fără precedent și de necrezut". Iar materialul publicistic a fost ilustrat cu imagini de la jafurile din Romania, imagini furnizate de DIICOT și Poliția Română.
 Prestigiosul Herald Ireland dezvăluie că, în timpul incidentului foarte bizar, de pe capota unui vehicul Subaru 4x4 condus în spatele camionului au sărit doi bărbați pe partea din spate a TIR-ului. Acest lucru a fost posibil deoarece un alt vehicul a condus suspect de încet în fața camionului determinând șoferul acestuia să încetinească, și totodată, permițând "Raiders-ilor" să urce în siguranță pe camionul în mișcare.

Hoții au intrat mai apoi, în camion și au dat cu spray-uri cu vopsea pe camerele CCTV (de supraveghere) din TIR, după care au intrat și în remorca acestuia unde au dezactivat sistemul de alarmă. Primele imagini susrprinse de CCTV din afara camionului arată cum cei doi jefuitori sar de pe Subaru pe camion și înapoi, de trei ori, dar nu se știe cum au ajuns țigările din camion în Subaru. Șoferul camionului nu a văzut nimic din toate acestea și se crede că suspecții au rămas în vehicul peste 30 de minute.
 Toate aceste lucruri s-au întâmplat în timp ce cele două vehicule rulau cu viteza de aproximativ 80 km pe oră. Garda crede că cel puțin un alt vehiculul a mai fost implicat în acest mod de jefuire care devine tot mai răspândit în Europa continentală și a fost poreclită de către autoritățile polițienești "romanian rollover", deoarece se crede ca a fost inventat de bande din România. Surse din Garda au confirmat că au existat arestări în acest caz, cei arestați fiind duși pentru anchetă la sediul din Kildare unde se află și unități speciale anticrimă organizată din Laois.

De la Dublin,
Marian Gârleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE