Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ROMATSA riscă să intre în incapacitate de plată. Conturile companiei sunt blocate

Postat la: 14.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conturile bancare ale ROMATSA nu mai sunt alimentate cu sumele de bani aferente serviciilor, deja efectuate, de dirijare a traficului aerian. Situația este cauzată de o hotărâre a instanței de judecată din Belgia, prin care sumele colectate de EUROCONTROL în numele ROMATSA sunt blocate în contul unei datorii a statului român către fraţii Micula.

Cei doi au obţinut poprirea conturilor de la Bruxelles ale Romatsa, iar sumele virate de Eurocontrol rămân blocate până la o decizia definitivă. Potrivit unor surse, Regia are 63 de milioane de euro în conturi, bani pe care nu îi poate folosi. În cazul în care procesul va fi câştigat de fraţii Micula, Ministerul Transporturilor se va împrumuta pentru a nu da peste cap activitatea instituţiei. Ministerul Transporturilor și Ministerul Finanțelor Publice iau în calcul obținerea unui credit de trezorerie pentru Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, în vederea asigurării desfășurării activității acesteia, până la finalizarea procesului fraților Micula cu statul român, după ce aceștia au obținut poprirea pe conturile de la Bruxelles ale ROMATSA, a anunțat, miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"Este un proces complex, sunt implicate mai multe părți, inclusiv Comisia Europeană. Din păcate, frații Micula și-au ales ca țintă din tot patrimoniul statului român o companie din portofoliul Ministerului Transporturilor. Evident, nu putem influența cursul acțiunii judecătorești, care se desfășoară la Bruxelles. M-am văzut personal cu sindicaliștii acum câteva zile. Sunt preocupat, în afară de câștigarea procesului, de a asigura banii pentru activitatea ROMATSA. Practic, statul român este reprezentat de MFP, de avocații lor. Ei lucrează cu avocații angajați de ROMATSA - mai bine sau mai puțin bine, din câte s-au exprimat unii. Principala mea preocupare este de a asigura banii după perioada de 2-3 luni, când rezervele ROMATSA se vor termina. Pentru aceasta am avut deja discuții cu MFP. Lucrăm la mai multe variante, inclusiv obținerea unui credit de trezorerie, pentru a încerca să asigurăm această continuitate, pentru că ROMATSA, cu siguranță, nu se va opri aici. ROMATSA are venituri sigure, este o companie solidă, va trebui doar să traverseze această perioadă dificilă și asta încercăm acum cu MFP: să asigurăm traversarea acestei perioade", a spus șeful de la Transporturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE