Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a schimbat... modificarea! Salariul preotilor va creste in 2016

Postat la: 07.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că va crește contribuția statului la salarizarea personalului clerical, de la 278,3 milioane de lei în 2015, la 315,1 milioane de lei în 2016. În plus, contribuția la sprijinirea așezămintelor religioase românești în afara granițelor va fi majorată de la 12,8 milioane de lei la 12 milioane de lei.

"Proiectul de buget pentru anul viitor prevede o creştere a salariilor acordate personalului clerical şi neclerical. În cazul personalului clerical, contribuţia statului la salarizarea personalului de cult creste de la 278,3 milioane lei anul acesta la peste 315,1 milioane lei în anul 2016. În cazul personalului neclerical, contribuţia statului prin sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru salarizarea personalului neclerical a crescut cu 54,9% faţă de anul 2015, de la 188,9 milioane lei la 292,7 milioane lei în anul 2016″, transmite Ministerul Finantelor Publice, potrivit Mediafax.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Finanțelor transmit că potrivit proiectului de buget pentru 2016, va crește și contribuția statului pentru sprijinirea așezămintelor religioase românești din afara granițelor la 13 milioane de lei, față de 12,8, cât era în 2015. Suma de 1,3 milioane de lei este alocată Schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Proiectul Bugetului de stat pentru anul 2016, care este în dezbatere publică prevede suplimentarea salarizarea preoților, dar nu prevede alocarea de bani pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea celor existente. În urma acestui anunț, premierul Dacian Cioloș a avut, duminică, o discuție cu Patriarhul Daniel, în care l-a asigurat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale Bisericii Ortodoxe Române şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare, "în funcţie de posibilităţi", pentru lăcaşele de cult în construcţie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE