Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul Black Cube. Spionii israelieni confirmă: "Am spart mailul țintei și am pus 50% în cloud"

Postat la: 27.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Spionii de la Black Cube erau convinși că operațiunea de spargere a mailurilor șefei DNA este autorizată la cel mai înalt nivel pe teritoriul României și credeau că SRI le-ar putea da materialele care le lipsesc, arată jurnalistul Ion Cristoiu într-o serie de noi dezvăluiri.

Unul dintre angajații Black Cube confirmă în fața autorităților israeliene că au spart "mailul țintei" și au încărcat 50% din mesaje în cloud "Am parcurs materialele, leam parcurs personal cu toată echipa mea și avem doar aproximativ 50%, acestea sunt doar materialele ce au reușit să le încarce în cloud. Acestea sunt materiale foarte puternice după cum știi, vin direct din emailurile țintei, sunt foarte puternice, dar ei nu au reușit să termine toate procesele, sunt doar 50% din emailuri", se spune într-o stenogramă publicată de Cristoiu.

Ion Cristoiu observă amploarea dată de Black Cube Operațiunii, care nu s-a rezumat, cum s-ar putea crede, la activitatea celor doi arestați în România. În dosar apar nume răsunătoare legate de investigarea Codruței Kovesi: Florian Coldea, Zoltan Teszari, Raluca Prună, Oana Schmidt Hăineală. Dosarul din care Ion Cristoiu a publicat Documente e cel întocmit de FBI-ul israelian, la solicitarea Ministerului român al Justiției, prin interogarea celor opt persoane care, alături de David Geclowicz și Ron Weiner, au lucrat în cadrul Proiectului Tornado - printre ei Dan Zorella și alți angajați ai Black Cube, considerați suspecți de constituire și aderare la un Grup infracțional organizat.

Un document deosebit de important pentru deslușirea enigmei numite Scandalul Black Cube e dat inspectorului israelian și se află la dosar în următorul context: „Doresc să vă dau încă o redare- fișierul audio se află pe discul pe care deja vi l-am dat (documentele sunt ridicate și însemnate cu Y.T. 9 din data de astăzi, paginile 1-8. Este vorba de redarea conversației care a avut loc între Avi Yanus și mine și Daniel, astfel că Avi a revenit asupra detaliilor proiectului și primirea aprobărilor în fața lui Daniel, iar acesta a aprobat că am primit aprobare legală pentru proiect, aprobă că organizația SRIului a aprobat asta, aprobă că Meir Dagan a vorbit cu șefii organizației sale pentru a aproba proiectul".

E vorba de convorbiri telefonice înregistrate de cei de la Black Cube. Potrivit indicațiilor lui Dan Zorella, Y e Daniel Dragomir, BC1 e Dan Zorella și BC2, Avi Yanus. Din ele se vede din nou că cei de la Black Cube erau convinși că e o Operațiune autorizată la cel mai înalt nivel pe teritoriul României. Cei de la Black Cube cred că SRI le-ar putea da materialele care le lipsesc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE