Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sechestru pe Rafinăria Petrotel. Bunurile Lukoil puse sub sechestru de ANAF

Postat la: 29.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inspectorii ANAF au pus sechestru antrepozitul fiscal al Rafinăriei Petrotel Ploiești aflată în proprietatea Lukoil. Potrivit unor surse citate de Digi24, sechestrul a fost pus în urmă cu două săptămâni. 

La rafinăria din Ploiești nu se lucrează de două săptămâni, dar liderul de sindicat de aici susține că acest lucru se întâmplă din cauza unei revizii tehnice. Liderul de sindicat, Vasile Paraschivoiu, a declarat pentru max-media.ro că. "În fiecare zi, în ultimul an, au fost mașini ale ANAF la rafinărie, dar nu am pus niciodată problema că dacă se pune sechestru vom scoate muncitorii la protest, E o informație falsă. Noi suntem de acord ca statul să-și recupereze paguba, dacă aceasta există", a precizat Paraschivoiu.

Nu este prima dată când rafinăria Lukoil se află în centrul unui scandal. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis, la începutul lunii octombrie punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei. Atunci decizia oamenilor legii a dus la un adevărat scandal public în care fostul președinte Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta s-au contrazis după ce Rusia, țara de origine a Lukoil, a transmis amenințări în cazul în care nu se ridică sechestru.

Sechestrul a venit după ce procurorii au făcut percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale aparţinând Lukoil, inclusiv rafinăria din Ploieşti, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani, informează procurorii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE