Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretarul de stat demis la Ministerul Mediului, Iulian Jugan, vrea să ajungă șeful Corpului de control de la „Apele Române"

Postat la: 20.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma dezvaluirilor facute de ZIUAnews, premierul Dacian Ciolos l-a demis recent pe secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Iulian Jugan. Insa, acum, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Iulian Jugan vrea sa vina, pe usa din spate, pe postul de sef al corpului de control de la Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).

Aranjamentul este regizat pe filiera ALDE cu cei doi oameni de incredere din ANAR ai fostului ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, si al liderului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, directorii Dragos Cazan si George Constantin Rusu. Trebuie precizat ca inca de la sfarsitul anului trecut Iulian Jugan a dorit sa-si asigure un loc caldut la Corpul de control al ANAR, fapt pentru care s-a prezentat la concursul organizat de Apele Romane pe data de 21.12.2015 pentru cele doua posturi de "specialist imbunatatiri procese" la Biroul Corp Control la ANAR. S-au prezentat patru candidati dar Iulian Jugan a avut avut ghinion si nu a fost admis. Acum, insa spera sa ajunga seful Corpului de control al ANAr, desi el nu a luat concursul pentru postul de "specialist imbunatatiri procese".

ZIUAnews a semnalat ca incepand cu data de 19 februarie 2016, sotia secretarului de stat- Jugan Liliana Gigela, a fost angajata la SC Exploatare Sistem Zonal Prahova SA, conform contractului de munca nr.427/19.02.2016, pe postul de "technician prêt cost", cu o remuneratie lunara de 3.300 de lei, plus 10% spor de vechime. Insa, in aceeasi zi,adica pe 19.02.2016, fostul director al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) impus de Tariceanu si Gratiela Gavrilescu, Victor Sandu, aproba referatul de angajare a inginerei, de 26 de ani, Maria- Gabriela Banu. Ulterior, fara niciun concurs, pe 22 februarie 2016, Maria - Gabriela Banu, nepoata secretarul de stat Iulian Jugan, este angajata de catre directorul general Victor Sandu prin contractul de munca nr.464/2016ca inginer in cadrul Serviciului Cooperare Internationala din cadrul ANAR cu o remuneratie lunara bruta de 4.000 de lei. Insa, a doua zi, pe 23 februarie 2016, prin Decizia directorului general Victor Sandu nr. 125/201,Maria-Gabriela Banu "preia responsabilitatile postului de Sef Serviciu la Serviciul Cooperare Internationala pana la ocupare prin concurs" din cadrul ANAR.

Culmea este ca aceasta decizie este semnata de catre cei trei oamenii de incredere ai fostului director al ANAR, Vasile Pintilie, adica Relu Adam, Mariana Lupu si Catalin Caluian. Practic, in cinci zile, i s-a aprobat angajare, a fost angajata si promovata pe un postul de sef seriviu. Insa, angajarea acesteia este putin pe langa lege, daca tinem cont ca ANAR nu avea, si nu are nici acum, aprobat bugetul pe 2016, fapt pentru care nu se puteau face angajari.Dar ceea ce se stie mai putin este faptul ca Iulian Jugan s-a plimbat la sfarsitul lunii ianuarie 2016 pe banii ANAR. El a solicitat la ANAR un card de combustil de "protocol"care a fost emis de catre ANAR pe autoturismul B-115-WXT al directorul general de la acea vreme Victor Sandu.Numai ca acest card al directorului general al ANAR a fost utilizat de catre secretarul de stat Iulian Jugan pentru alimentarea autoturismului sau Wolksvagen Passat nr. B-05-WAP. Astfel, numai in ziua de 31 ianuarie 2016, Iulian Jugan a efectuat patru alimentari cu motorina standard la statia Mihai Eminescu din Capitala cu cardul dircetorului general Victor Sandu in cantitate totala de 112,64 litri (vezo documentul in facsimil). Ori un rezervor de Passat are circa 68 de litri, iar Iulian Jugan a alimentat 112,64 de litri, ceea ce inseamna ca ar putea circula 860 km.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE