Şeful DGA Prahova, un ofiţer din BCCO Ploieşti şi adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, reţinuţi de DNA şi duşi în arest, după mai mult de 12 ore de audieri
Postat la: 18.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel, au fost reţinuţi de DNA, luni seară.
Cei trei au fost scoşi din sediul DNA Ploieşti după mai mult de 12 ore de audieri şi duşi în arest. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel, reţinuţi de procurori, au fost scoşi din sediul DNA Ploieşti după mai mult de 12 ore de audieri, ei urmând să fie duşi în arest.
Cei trei îşi vor petrece noaptea în arestul Poliţiei Judeţene Prahova de la Câmpina, transmite corespondentul MEDIAFAX. La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, întrebat dacă se aştepta să ajungă din anchetator anchetat, Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, a răspuns afirmativ.
De asemenea, întrebat de ce aştepta să ajungă în situaţia de a fi reţinut, Saghel a răspuns: "Pentru că ştiu cum s-a lucrat". La rândul său, întrebat dacă s-a aşteptat să fie reţinut, adjunctul şefului Poliţiei Prahova, Adrian Rădulescu, a spus că nu aştepta să ajungă într-o astfel de situaţie. Iniţial, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, şi Emanuel Saghel, ofiţer din BCCO Ploieşti. Ulterior, a fost reţinut şi adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu.
Adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, a fost reţinut, luni noapte, de DNA Ploieşti, după ce iniţial procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, şi Emanuel Saghel, ofiţer din BCCO Ploieşti. Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupţie au emis ordonanţă de reţinere pentru Adrian Rădulescu, audiat mai mult de douăsprezece ore la DNA Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit surselor citate, procurorii DNA Ploieşti au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Constantin Ispas şi al lui Emanuel Saghel, transmite corespondentul MEDIAFAX. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, a fost adus la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11.00, cu o dubă a MAI, fiind flancat de trei jandarmi din trupele speciale. Întrebat dacă a fost luat de acasă sau de la serviciu, Ispas a spus că este în concediu. De asemenea, întrebat dacă a ajutat infractori să scape de dosare, Ispas a negat.
Ulterior, tot cu o dubă a MAI şi flancat de jandarmi din trupele speciale a fost adus şi Adrian Rădulescu, adjunctul şefului IPJ Prahova. De asemenea, Emanuel Saghel, ofiţer în cadrul BCCO Ploieşti, a fost adus la DNA Ploieşti tot cu o dubă a MAI, iar la intrarea în sediul instituţiei el a declarat că a fost ridicat de la serviciu şi că nu ştie pentru ce a fost adus la DNA.
Potrivit unor surse judiciare, Constantin Ispas, comisar-şef de poliţie şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, este suspectat de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.
Conform surselor judiciare citate, folosindu-şi influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova "a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membri ai cercului său relaţional".
În perioada 2010-2014, Ispas ar fi intervenit la nivelul unor funcţionari cu atribuţii de control, în scopul protejării activităţii comerciale a unor firme (S.C. Corydob Peco Serv S.R.L. Poiana Câmpina, S.C. Sandcompany S.R.L. Ploieşti, S.C. Rinenergy Impex S.R.L. Focşani şi S.C. Viacom Investec Md Midwest Focşani). În schimb, Ispas ar fi încasat periodic diverse sume de bani, prin intermediul S.C. Niros Com S.R.L. Popeşti din comuna Brazi, societate ai cărei asociaţi sunt fratele său, Ion Ispas, şi fiul său, Mihai-Constantin Ispas, şi prin intermediul S.C. Milarasi SRL din Bucov, administrată de fratele său. Pentru a da o aparentă legalitate plăţilor făcute către aceste societăţi, au fost înregistrate în evidenţele contabile documente reprezentând operaţiuni comerciale nereale (fictive) privind prestarea unor servicii între părţi, acte de comerţ care în realitate nu au avut loc, au mai declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
De asemenea, Constantin Ispas este suspectat că a cerut unui denunţător şi a primit, în perioada aprilie 2010 - februarie 2011, câte 10.000 euro, în două tranşe. Ispas ar fi cerut aceluiaşi denunţător să acorde un ajutor financiar S.C. Sandcompany SRL, administrată de Valentin Vasile Şchiopulescu, constând în acordarea unui împrumut de 200.000 lei şi încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil proprietatea denunţătorului, pentru care preţul (400.000 euro) nu a fost achitat în realitate de către Şchiopulescu. În schimb, Ispas i-ar fi promis denunţătorului că îl va determina pe comisarul şef Emanuel Saghel, ofiţer coordonator în BCCO Ploieşti, să soluţioneze favorabil dosarul penal înregistrat la DIICOT Ploieşti care viza activitatea firmei denunţătorului.
Anchetatorii mai spun că în perioada 2010-2013 şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova l-ar fi determinat pe administratorul unei firme "să creeze avantaje materiale" societăţii administrate de Vasile Şchiopulescu. De asemenea, Ispas ar fi determinat o altă firmă să încheie două contracte de furnizare mărfuri şi să comercializeze, în perioada decembrie 2011 - aprilie 2013, societăţii comerciale Corydob Impex SRL, motorină cu plata la termen, cu bilet la ordin (în medie trei cisterne lunar), iar SC Master Truck Autoline SRL să transporte uleiurile minerale neaccizabile achiziţionate de această societate din Polonia şi Slovenia, cu mijloacele de transport proprietatea SC Corydob Impex SRL, direct către beneficiarii care efectuau plata transportului către Corydob.
Potrivit anchetatorilor, în schimb Ispas ar fi primit de la Vasile Şchiopulescu, reprezentantul Corydob Impex şi Sandcompany, suma de 1.500 de lei pentru fiecare dintre cele 72 cisterne cu combustibil livrate de SC Fernix Impex, în total el primind 108.000 de lei. De asemenea, Constantin Ispas ar fi primit sume de bani cuprinse între 700 şi 2.000 de lei pentru alimentarea cu carburant a autoturismului personal, în toată perioada menţionată, agregate minerale exploatate la balastiera Sandcompany şi transportul unor baloţi de lucernă sau grâu din zona Urlaţi la ferma pe care o administrează în comuna Brazi. De asemenea, în vara anului 2011 Ispas a mers cu familia sa şi a fratelui său pe litoralul bulgăresc, sejurul, în valoare de 2.000 de euro, fiindu-i plătit de Şchiopulescu.
Anchetatorii mai spun că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Constantin Ispas a efectuat, în mod repetat, operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, constând în administrarea şi coordonarea efectivă a activităţilor derulate de către SC Iahim Logistik, la care acţionar unic şi administrator figurează fiul său. Firma are ca obiect de activitate "cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, creşterea bovinelor, creşterea porcinelor, creşterea ovinelor şi caprinelor".
Conform surselor citate, Ispas ar fi primit, în mod repetat, sume importante de bani de la Margareta Leonte şi Gheorghe Leonte, pentru ca, prin exercitarea atribuţiilor de serviciu, să iniţieze şi să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de poliţie implicaţi în soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Parchetului Tribunalului Prahova şi având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală de către membri familiei Leonte.
În luna iunie 2012, în calitate de şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Ispas i-ar fi transmis unei persoane cercetate că urmează să aibă loc o percheziţie la locuinţa sa, percheziţie dispusă într-un dosar al Parchetului Judecătoriei Ploieşti. La rândul său, Emanuel Saghel, ofiţer în cadrul BCCO Ploieşti, este suspectat de şantaj, trafic de influenţă, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 - 2015, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Ploieşti, lucrând în baza delegărilor de competenţă dispuse de DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti, a ameninţat un jurnalist, direct sau prin interpuşi, cu constituirea de dosare penale şi luarea unor măsuri preventive faţă de acesta, vrând să îl determine astfel să nu mai publice materiale de presă compromiţătoare la adresa sa.
De asemenea, Emanuel Saghel este suspectat că în perioada 2011 - 2014 a pretins iniţial un comision, al cărui cuantum nu l-a precizat, iar ulterior a primit parchet, plintă, precum şi servicii de debitare a cantităţii de 3-4 metri cubi buşteni, de transport al acestui material lemnos şi de recondiţionare a unor piese de mobilier de la administratorul unei firme. El ar fi beneficiat de aceste servicii pentru a determina un ofiţer din Poliţia Judeţeană Prahova să soluţioneze favorabil un dosar al respectivei persoane.
Anchetatorii mai susţin că, în perioada martie - noiembrie 2014, Emanuel Saghel a furnizat unei persoane cercetate într-un dosar penal de către DIICOT Ploieşti informaţii la care avea acces în virtutea funcţiei, constând în înştiinţarea acesteia în legătură cu interceptarea sa în respectiva cauză penală şi cu data la care urma să aibă loc percheziţii la domiciliul acestuia. În schimb, ofiţerul BCCO a pretins şi primit, în perioada martie - noiembrie 2014, bilete la meciurile de fotbal disputate de F.C. Petrolul Ploieşti pe teren propriu. Adrian Rădulescu, adjunctul şefului IPJ Prahova, este suspectat de cercetare abuzivă.
Conform anchetatorilor, Adrian Rădulescu şi Constantin Ispas ar fi ameninţat trei persoane, pentru a le determina să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliţie de la SIF Prahova care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetul Tribunalului Prahova. Denunţurile astfel obţinute prin ameninţare s-au materializat în constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA şi în cadrul cărora ofiţerii din DGA Ploieşti au fost delegaţi să facă cercetări.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Îți vine să te intrebi cum naiba au facut averi? Cine sunt misterioşii oameni din business care consiliază cel mai prost guvern al tuturor timpurilor
Sorin Grindeanu: „Exista un grup informal de consilieri din privat care consiliaza Guvernul, ceea ce este ilegal". ...
-
Acum se explică toate: Creierul nostru "redă în reluare" ultimele 15 secunde din realitatea de lângă noi
Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen și Universitatea din California scot la iveala un adevar surprinzator desp ...
-
Si-a prevazut sfârșitul: Ozzy Osbourne a murit. Acum două săptămâni a susținut concertul de adio pentru fani
Vedeta heavy metal Ozzy Osbourne a murit, la doar cateva saptamani dupa ce s-a reunit cu colegii sai de trupa Black Sabb ...
-
Harta tarilor europene in care cei meteosensibili se simt cel mai rău. România este printre cele mai afectate
O noua teorie circula pe internet legat de faptul ca persoanele meteosensibile se simt din ce in ce mai rau in aceste zi ...
-
Schema băieților destepti din Energie: Conducerea Electrica Serv a sifonat 4,5 milioane de lei
Polițiștii Capitalei au efectuat 11 percheziții domiciliare intr-un dosar de delapidare in care sunt vizate opt persoane ...
-
Google şi OpenAI câştigă aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o premieră pentru I.A.
Google, prin divizia sa de inteligenta artificiala, si OpenAI au anuntat ca modelele lor AI au obtinut medalii de aur la ...
-
Percheziții DNA la Cristian Popescu Piedone. De ce este suspectat șeful ANPC
Percheziții DNA au loc marți, 22 iulie, la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone. Procurorii au descins in complexul rezi ...
-
Pare imposibil dar ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurtă zi din istorie
Cercetatorii au anunțat ca ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurta zi din istorie, depașind un record stabilit acum ...
-
Planul secret al Comisiei Europene care lovește direct in piața auto
Comisia Europeana pregatește in secret un proiect de lege care ar obliga companiile de inchirieri auto, precum Sixt sau ...
-
Nu mai e niciun secret: Cercetătorii de la Harvard vorbesc deschis despre o civilație avansată care provine din adâncurile Pământului
Cercetatori de la Harvard și Montana Technological University sugereaza o noua perspectiva asupra fenomenelor OZN, cunos ...
-
Blestemul Red Bull: Felix Baumgartner este al zecelea sportiv care moare tragic de pe o listă neagră a curajului extrem
Moartea fulgeratoare a lui Felix Baumgartner zguduie din nou lumea sporturilor extreme. Celebrul aventurier austriac, in ...
-
Cazul "Andrei Drăgan" - un dosar uitat de opt luni în sertar care lasă vinovații nepedepsiți
La opt luni de la moartea tragica a lui Andrei Marius Dragan, adolescentul de 16 ani decedat in urma unui șir de erori m ...
-
Top 5 inventii care ne-au schimbat vietile, fara sa ne dam seama
Cred ca am observat cu totii avansul tehnologic extrem de rapid din ultimii ani de zile. Asadar, au aparut o multime de ...
-
Cea mai masivă coliziune de găuri negre observată vreodată pune la încercare teoriile despre formarea Universului
O echipa internaționala de astronomi a detectat cea mai puternica și misterioasa coliziune de gauri negre inregistrata p ...
-
Secretul șamanilor confirmat de știință: Mecanismul prin care ciupercile halucinogene vindecă boli si inteneresc organismul cu pana la 60%
O substanța halucinogena extrasa din ciupercile halucinogene ar putea deveni un adevarat elixir al tinereții. Studiile r ...
-
Când vedeți săgeata de mouse pe ecranul bancomatului nu introduceți cardul că rămâneți fără banii din cont
În sezonul turistic, infractorii vaneaza turiștii neatenți, profitand de aglomerația urbana. Bancomatele din zonel ...
-
Șeful ASF a calculat "Curba lui Laffer" pentru România. Modelul pe care ar trebui să-l urmeze Ilie Bolojan dar care nu pricepe absolut nimic. Poate Nicușor Dan sa-i explice
Șeful Autoritații de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, vorbește despre situația actuala din Romania, dar și d ...
-
Un bărbat beat a furat o ambulanță din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu. A rupt bariera și a gonit până în Teleorman cu politistii după el. S-au tras focuri de armă
Un barbat de 46 de ani a furat o ambulanta din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si a distrus bariera de acc ...
-
Fizicienii confirmă că trăim într-o gaură gigantică din spațiu VIDEO
Autor: Sabine Hossenfelder Este aceasta poate cheia pentru a ințelege in sfarșit universul? Sa vedem. Numarul galaxiilor ...
-
România va avea cat de curand o clima africană: Meteorologii anunță când va fi vârful caniculei în țara noastră
Meteorologul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca in aceste zile o masa de aer fierbinte din nordul Africii ajunge pe ...
-
Nu a fost stop cardiac! Cauza mortii lui Felix Baumgartner a fost reevaluată. Care a fost cu adevarat motivul care a produs această tragedie
Felix Baumgartner, celebrul sportiv austriac care a intrat in istorie in 2012 dupa ce a sarit cu parașuta din stratosfer ...
-
Christian Sabbagh critică dur sistemul public de sănătate după ce a avut AVC: "Zâmbeam, dar eram singur în lupta pentru viață"
Jurnalistul Christian Sabbagh a revenit la pupitrul știrilor Kanal D, la doar cateva zile dupa ce a suferit un accident ...
-
Devine un obicei anti-creștin: Încă o țară europeană introduce sinuciderea asistată și redeschide vechile controverse
Parlamentul Sloveniei a adoptat vineri o lege care permite moartea asistata, alaturandu-se unui numar tot mai mare de ta ...
-
Rezultate autopsiei în cazul lui Felix Baumgartner: Ce s-a întâmplat fix înainte de prăbușire
Autopsia a confirmat ca Felix Baumgartner a suferit un stop cardiac in timpul zborului cu parapanta motorizata, in accid ...
-
Planul NATO de apărare pe Flancul Estic. Dezvăluirile comandantului trupelor SUA în Europa: "Putem opri un atac într-un interval de timp de care nu s-a mai auzit până acum"
Generalul american Cristopher Donahue, comandantul trupelor SUA in Europa și al forțelor terestre ale NATO, a dat detali ...
-
Răsturnare de situație în ancheta privind Coiful de la Coțofenești: Interlopii români, eliminați de pe lista suspecților
Ipoteza conform careia un interlop roman ar fi comandat furtul Coifului de la Coțofenești și al celor trei brațari dacic ...
-
Un fost homosexual riscă închisoarea după ce a relatat public modul în care a devenit creștin
Un fost activist LGBT din Malta, care se pare ca risca o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a marturisit ca a lasat in urma ...
-
Bible Chat - aplicația creștină care a cucerit lumea cu ajutorul AI: "Vrem să ajungem la un miliard de oameni"
Bible Chat, o aplicație mobila de consiliere spirituala creștina, dezvoltata de o echipa internaționala coordonata de La ...
-
A fost inventat dispozitivul care transformă visele în secvențe cinematografice. Ca să le poți vedea pe ecran, ca pe un film, ai nevoie doar de un cablu HDMI
O companie olandeza lanseaza un „inregistrator de vis" bazat pe inteligența artificiala: visele pot fi transformat ...
-
Un muncitor din India a dezvăluit pe TikTok veniturile obținute ca livrator în România: Postarea a stârnit un val de reacții online
Utilizatorul YADAV_IN_EUROPE a devenit viral dupa ce acesta a publicat imagini cu presupusul sau caștig lunar ca livrato ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu