Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatul a adoptat Codul fiscal, in urma reexaminarii

Postat la: 01.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Plenul Senatului a adoptat, marti, proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea presedintelui, acceptand amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizata a TVA - la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017, scrie Mediafax.

 

Senatul a adoptat, marti, proiectul de lege al noului Cod Fiscal, cu 131 de voturi "pentru", o abtinere si patru voturi "impotriva", urmand ca proiectul sa ajunga pentru dezbatere la Camera Deputatilor si, ulterior, la presedinte pentru promulgare. Comisia de buget a Senatului a adoptat, luni, in unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea de joi a liderilor partidelor politice.

Astfel, senatorii din Comisia de buget au votat in unanimitate reducerea etapizata a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la 1 ianuarie 2017, reducerea accizei la carburanti, cu prorogarea termenului la 1 ianuarie 2017, precum si eliminarea impozitului pe constructii de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016. La fel au fost votate reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, cu prorogarea termenului pana la 1 ianuarie 2017, precum si plafonarea la cinci salarii a bazei de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale sanatate, in cazul persoanelor fizice care inregistreaza venituri din salarii sau asimilate salariilor, cu prorogarea termenului pana la 1 ianuarie 2017.

La dezbaterile din comisie a fost prezent si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Senatorii din Comisia de buget au refuzat sa ia in discutie amendamentele depuse la comisie de Ministerul Finantelor Publice, altele decat cele agreate de liderii partidelor politice, acestea urmand sa fie dezbatute in Comisia de buget a Camerei Deputatilor.

Potrivit ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, amendamentele depuse de MFP "se impun, avand in vedere cateva erori de scriere ale Codului fiscal, sunt cateva acordari cu ceea ce a aparut ca legislatie, dupa trimiterea in Parlament a Codului fiscal, cum ar fi Legea pensiilor militarilor, sunt cateva prevederi care trebuie luate in calcul avand in vedere cateva decizii ale Curtii Constitutionale".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE