Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sfaturi de la poliţişti cum să vă protejaţi în perioada sărbătorilor de iarnă

Postat la: 22.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Perioada sărbătorilor este propice hoţilor, care încearcă să dea lovituri când lumea e plecată de acasă. Poliţiştii vin cu recomandări pentru populaţie pentru a preîntâmpina furturile din locuinţe, din autoturisme, din buzunare, din genţi sau poşete, a tâlhăriilor, a infracţiunilor cu violenţă, precum şi a furturilor de animale în mediul rural, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acţiunile se derulează în zona pieţelor agroalimentare, supermarket-urilor, dar şi pe raza localităţilor din mediul rural. Pentru ca sărbătorile să fie liniştite şi fără evenimente neplăcute, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate, să-şi supravegheze genţile şi să nu le pună în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu ia asupra lor sume mari de bani şi să folosească cât mai des posibil cardurile bancare.

Trebuie să ştiţi că obiectele tentante, cum ar fi telefoane mobile, laptop-uri sau genţi, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta tentaţii pentru hoţi. Dacă plecaţi de acasă, mai ales pentru o perioadă mai lungă de timp, rugaţi un vecin să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă ceva suspect. La plecare, asiguraţi-vă că aţi închis bine toate ferestrele şi uşile şi nu lăsaţi ferestrele termopan pe poziţia aerisire, pentru că hoţii vă pot deschide aceste ferestre. Dacă sunteţi abordaţi de persoane care solicită bani sau sprijin nejustificat, apelaţi 112 şi cereţi sprijinul Poliţiei. Astfel, nu riscaţi să cădeţi victima unei tâlhării.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE