Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SFIDATOR: George Maior l-a invitat pe generalul Oprea la o "gala" la Washington unde se va poza cu congresmeni americani

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Intr-un gest de afront fara precedent la adresa comunitatii romanesti din Statele Unite, noul ambasador al Romaniei in SUA George Maior l-a invitat pe ministrul de interne si vicepremier Gabriel Oprea la o "gala" la Washington, pe data de 7 octombrie, pentru a se intalni cu membri din Congresul american si reprezentanti ai comunitatii romano-americane.

Informatia a fost facuta publica pe blogul personal de Marian Petruta, presedintele NARPA (North American Romanian Press Association - organizatie de presa a jurnalistilor din SUA si Canada).  Sfidarea la adresa comunitatii consta in faptul ca invitatia la adresa lui Oprea a fost facuta dupa ce comunitatea romanilor din America a protestat recent fata de faptul ca generalul Gabriel Oprea a inteprins actiuni de ingradire a libertatii presei in Romania.

"Gala" in cauza este organizata de Alianta, o organizatie non-profit creata de cativa fosti ambasadori americani in Romania, printre care lobystul Mark Gitenstein, prin care doresc sa intareasca legatura dintre Romania si Statele Unite mai ales in domeniul economic. Detalii despre Gala aici. Iata si o copie dupa o invitatie la acel eveniment unde se spune expres ca George Maior este "Honorary Chairs".



Acest lucru nu e insa mentionat pe site-ul Aliantei in cauza, probabil pentru a-i pacali pe romanii care vor merge la acel eveniment si cerusera la inceputul anului presedintelui Iohannis sa reconsidere numirea lui Maior ca ambasador in SUA.

Mai jos un email trimis de ambasada Romaniei la Washington in care romanii sunt invitati sa participe la "Evenimentul, pe parcursul căruia vor fi premiate personalităţi cu realizări deosebite în diverse domenii de activitate, constituie un bun prilej de de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Statele Unite, de reafirmare a legăturilor culturale, economice și sociale dintre cele doua ţări." Dupa intalnirea dintre noul ambasador american la Bucuresti si Oprea, ambasada americana nu a dat nici un anunt despre acea intalnire, semn ca americanii nu au dorit sa se afiseze cu el.

Dupa ce ca la New York Ambasada Romaniei a invitat la intalnirea cu Presedintele Iohannis numai romani alesi pe "spranceana", asta e o noua palma data de noul ambasador romanilor din SUA.

Alex Damian


DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE