Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sindicatele Radioului Public cer anchetarea „încercărilor de destabilizare a instituţiei"

Postat la: 10.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

BNS şi Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română îl somează pe directorul radio Ovidiu Miculescu - care a susţinut că Radioul Public e ţinta unor încercări de destabilizare - să facă publice atât dovezile cât şi identităţile acelor persoane care ar ameninţa această instituţie de interes naţional.

Acesta este comunicatul BNS şi al Sindicatului Profesioniştilor din Media şi Cultura Română:
Luând act de afirmațiile PDG al SRR, domnul Ovidiu Miculescu, din comunicatul de presă dat publicității în data de 8.09.2015, Sindicatul Profesioniștilor din Media și Cultura Română are următoarea poziție: Cerem forurilor abilitate - Camerelor de cultură ale Parlamentului României, SRI, Ministerului de Interne, să cerceteze în regim de urgență „încercările având ca unic scop destabilizarea Radio România", instituție de interes național care nu poate fi lăsată la voia „unor interese personale și de grup sindical".

„Unde sunt dovezile?"

Totodată, îi cerem dlui Miculescu să facă publice numele și dovezile pe care le deține referitoare la"'interesele personale și de grup sindical" dublate de „obținerea unor beneficii financiare, contracte sau eventual poziții administrative", precum și numele acestor „persoane marcante ale momentului", care oferă toate aceste avantaje, această stare de fapt fiind intolerabilă pentru o instituție ca Radio România.
Considerăm că publicarea acestor nume și dovezi ar clarifica și documenta afirmațiile generice din comunicatul dlui Miculescu și nici nu s-ar putea pune problema unei eventuale favorizări, prin nedevoalarea identității lor și omisiunea de a înștiința organele judiciare, a acestor infractori care conform afirmațiilor PDG „atacă Serviciul Public de Radio".

„Multiplele ilegalităţi din Radioul Public"

În ceea ce privește acțiunile sindicatului nostru, care demască gravele, multiplele ilegalități și incompatibilități ale actualului management SRR, ele nu au drept scop atragerea atenției asupra noastră ca lideri sindicali, ci punerea în lumină a situațiilor flagrante care există în radioul național și, mai ales, demascarea celor care guvernează această instituție ca pe o feudă personală.

„Contracte dubioase şi angajări frauduloase"

Totodată, îi cerem dlui Miculescu să precizeze la ce „abuzuri imaginare și calomnioase" se referă, atâta timp cât toate afirmațiile din conferința de presă a BNS - SPMCR sunt susținute de probe materiale, pe care sindicatul nostru le-a pus la dispoziția presei (contracte de achiziții publice aflate deja în cercetarea ANRMAP, angajări frauduloase sesizate către ANI, procese în derulare sau care au deja hotărâri definitive, incompatibilități, conflicte de interese etc.).

În calitatea sa de sindicat activ în SRR, SPMCR își manifestă încrederea că instituțiile statului își vor face datoria și vor investiga aceste situații intolerabile, care aruncă o pată pe obrazul acestei instituții care și-a câștigat respectul ascultătorilor în cei peste 85 de ani de funcționare, fiind un reper stabil, notabil al informației și culturii și care, la ora actuală, tinde să se transforme într-un post de radio comercial.

Președinte BNS
Dumitru Costin

Biroul Executiv al SPMCR
Gabriel Basarabescu
Valentin Ciobanu
Michaela Platon
Adriana Varlam

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE