Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Siria. Cât costa un pașaport olandez fals cu care poti intra in Cipru fara probleme

Postat la: 17.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un jurnalist olandeza reușit să obțină, în Siria, un pașaport cu fotografia premierului olandez Mark Rutte, în schimbul sumei de 750 de euro, informează Agerpres.

Harald Doornbos lucrează în calitate de corespondent de război în Siria pentru publicația Nieuwe Revu și a vrut să afle cât de ușor se pot obține documente contrafăcute. Astfel, pentru 750 de euro, acesta a făcut rost de un pașaport fals emis pe numele premierului olandez Mark Rutte. Toată "operațiunea" a durat doar 40 de ore.

Falsificatorii l-au încredințat că va putea intra fără probleme în Cipru cu acest pașaport pe numele lui Malek Ramadan și cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe document.

Jurnalistul a explicat că scopul demersului său nu a fost să cumpere un pașaport fals cu fotografia lui Rutte, însă falsificatorii i-au cerut să le dea numele clientului și fotografia sa, așa că a dat un nume la întâmplare și fotografia primului ministru.

"Dacă eu am putut să cumpăr un pașaport sirian contrafăcut de o calitate bună, orice combatant sau jihadist care luptă în Siria poate să facă același lucru. Atunci este relativ simplu pentru ei să intre în UE și să comită atentate teroriste", estimează jurnalistul olandez.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE