Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Situatia creata in agricultura de seceta de anul acesta, discutata in comisia de specialitate a Camerei Deputatilor cu fermierii si ministrul Daniel Constantin

Postat la: 25.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia pentru agricultara a Camerei Deputatilor discuta marti dimineata situatia creata de seceta de anul acesta, la dezbateri fiind invitat si ministrul Daniel Constantin si reprezentanti ai asociatiilor fermierilor.

Opozitia a criticat guvernul pentru ca nu a luat destule masuri de prevenire si de sprijinire a agricultorilor afectati. "Guvernul iar este surprins ca a venit seceta. Nu stiu de ce este surprins, dar de fiecare data este acelasi lucru. Probabil sa asteSituatia ptam ca la toamna sa fie surprins ca vin inundatiile. Nu ar trebui sa fie surprins ca vine seceta pentru ca din luna iunie agricultorii tot trag semnale de alarma ca au vazut din teren. Prognozele duceau catre ideea ca trebuie sa vina si seceta si este posibil sa vina si la anul. Asociatiile producatorilor au transmis semnale", a afirmat martea trecuta Nini Sapunaru, presedintele comisiei de specialitate din Camera.

Aproape 900 de mii de hectare din suprafata agricola totala a Romaniei au fost afectate de seceta prelungita din acest an, pana la data de 5 august, potrivit unui raspuns al Ministerului Agriculturii pentru Hotnews. Seceta a afectat aproximativ 7-8% din suprafata totala de teren cultivata, care este de aproximativ 9,4 milioane ha.

Culturile insamantate in toamna anului trecut pentru care s-a incheiat campania de recoltat nu au avut pierderi foarte mari din cauza secetei, a declarat, lunea trecuta, ministrul Daniel Constantin, adaugand ca productia totala de grau este chiar "usor mai buna" decat in 2014. Precipitatiile de saptamana trecuta au determinat o imbunatatire a rezervei de apa in solul agricol, astfel incat lucrarile de insamantare la culturile de rapita si orz se vor efectua, in general, in bune conditii, releva prognoza agrometeorologica, valabila pentru perioada 21-27 august, publicata vineri de Administratia Nationala de Meteorologie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE