Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securității. Curtea de Apel a dat sentința în procesul omului de afaceri

Postat la: 30.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistrații Curții de Apel București au admis cererea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și a stabilit că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al securității. Decizia nu este definitivă putând fi atacată de SOV cu recurs. 

"Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în contradictoriu cu pârâtul Vîntu SorinOvidiu. Constată că pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securităţii", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

În septembrie 2014, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a trimis Curţii de Apel Bucureşti dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a cerut instanţei să constate calitatea acestuia de lucrător sau de colaborator al Securităţii.

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi semnat un angajament de colaborare în anii '80, când era în închisoare pentru delapidare, cu numele conspirativ Nuş.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE