Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Standard & Poor's reduce ratingul Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă

Postat la: 28.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a redus ieri ratingul maxim "AAA" al Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă, ca urmare a votului istoric de joi dat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

"În opinia noastră, acest rezultat al referendumului este un element fundamental care va duce la un context mai puţin previzibil şi stabil în Marea Britanie", au arătat reprezentaţii S&P într-un comunicat, potrivit agenţiei EFE. Perspectiva negativă reflectă riscurile viitoare legate de "perspectivele economice" britanice", precum şi "rolul lirei sterline drept monedă de rezervă", a indicat S&P.

Agenţia consideră că Brexitul poate deteriora condiţiile de finanţare pentru Marea Britanie, deşi ţara păstrează o dependenţă "extrem de ridicată" de această finanţare. Efectele referendumului de joia trecută vor afecta creşterea Produsului Intern Brut (PIB) britanic, precum şi balanţa fiscală şi echilibrul între exporturi şi importuri, potrivit S&P. Agenţia precizează, în plus, "problemele constituţionale pentru ansamblul ţării", care pot duce la situaţia ca Scoţia sau Irlanda de Nord să câştige la referendum opţiunea de a rămâne în Uniunea Europeană.

"Rezultatul Brexitului poate duce la o deteriorare a performanţei economice a Marii Britanii, inclusiv în amplul său sector de servicii financiare, care are cea mai mare contribuţie în privinţa locurilor de muncă şi facturilor publice", au mai afirmat reprezentanţii agenţiei. "Ar putea, de asemenea, să dea naştere la o criză constituţională, dacă se ajunge la un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei", se arată în comunicat.

Pentru analiştii S&P, "lipsa de claritate în privinţa acestor probleme cheie va mina încrederea şi investiţiile în Marea Britanie". La sfârşitul săptămânii trecute, şi agenţia Moody's a anunţat că a modificat perspectiva ratingului Marii Britanii de la "stabil" la "negativ" din cauza incertitudinilor apărute în urma rezultatului referendumului de joi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE