Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suma record cerută ca daune în dosarul Colectiv

Postat la: 28.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cei doi angajaţi din cadrul ISU care erau cercetaţi în legătură cu incendiul din clubul Colectiv au fost trimişi în judecată de DNA, care îi acuză de uzurpare a funcţiei şi de abuz în serviciu.

Într-un răspuns la o solicitare Mediafax, procurorii anticorupţie au arătat că în acest dosar s-au constituit 248 de părţi civile care cer daune de 212.474.000 euro şi 51.240.315 lei. Parchetul General al României a anunţat şi că în ancheta Colectiv disjunsă şi rămasă în lucru se fac cercetări pentru toate faptele sesizate de către victime ori alte persoane, prin plângerile depuse, în dosar fiind urmărit penal unul dintre pirotehniştii din club.

Procurorii anticorupţie au decis trimiterea în judecată a celor doi angajaţi ISU implicaţi în dosarul Colectiv, acuzându-i de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. „În timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că Clubul Colectiv din Bucureşti (care până la data de 06.10.2014 a funcţionat ca persoana juridică S.

C. Music Hall S.R.L., Bucureşti, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti) desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu", arată procurorii anticorupţie.

Concret, procurorii DNA explică faptul că cei doi angajaţi ISU au permis funcţionarea clubului, chiar dacă au constatat că acolo există multe nereguli, şi nu au luat nicio măsură în acest sens, motiv pentru care atât angajaţii, cât şi cei care au mers în Colectiv au fost puşi în pericol. Prejudiciul cauzat ISU Bucureşti Ilfov se ridică, astfel, la 12.156,42 lei, reprezentând costurile efectuate cu prilejul intervenţiei în urma incendiului de la data de 30.10.2015, costuri constând în utilizarea autospecialelor de intervenţie, precum şi cheltuielile cu personalul implicat în intervenţie. De asemenea, clubul Colectiv a obţinut în acest fel un folos necuvenit de 62.298 lei.

„De menţionat este faptul că, deşi au făcut mai multe deplasări la Clubul Colectiv Club, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti pentru că funcţiona fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE