Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Taxa discriminatorie Radio-TV rămâne sa fie platita de români in continuare

Postat la: 24.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Taxa Radio-TV rămâne în vigoare, după ce comisia de Buget finanţe a Camerei Deputaţilor a decis să o scoată de pe lista din proiectul de lege al PSD privitor la eliminarea a 102 taxe. Senatul, ca primă cameră sesizată, a aprobat săptămâna trecută proiectul social-democraţilor. Eliminarea taxei Radio-TV a stârnit îngrijorarea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, a mai multor ONG-uri şi a conducerilor celor două instituţii publice.

Reprezentanţii radioului public au subliniat că taxa este cea mai mică din Europa - 2,5 lei pe familie lunar. În anul 2015 a fost asigurat 48% din bugetul instituţiei prin contribuţia publică. Victor Ponta a afirmat luni că este în favoarea eliminării taxei radio-tv.

"Eu cred că nu avem de ce să plătim taxă pentru TVR, că e o chestie rămasă de pe vremuri și de altfel propunerea din lege și explicată și de Liviu Dragnea nu era să nu rămână bani la TVR. Trebuie să rămână, că trebuie să-i laude cineva și pe Iohannis, Cioloș din bani publici, doar că nu mai plătesc oamenii povestea aia cu bonul de curent electric, acum sunt firme private care încasează. Dar, mă rog, dacă s-a ajuns la această soluție, mă interesează cele 101 care se scot, nu acea una care rămâne, cu care oricum aș fi fost de părere că nu trebuia să fie plătită de oameni, ci de buget", a detaliat Ponta, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, proiectul de lege continuă ceea ce a făcut guvernarea PSD. "E ceea ce am făcut și când am fost la guvernare. Apropo de mințit - țineți minte cu Ponta bagă taxe, niciodată nu s-au scăzut în Romania TVA, impozitul pe dividente, etc și iată că încă 100 de taxe sunt scoase acum tot de PSD. Deci votați cu PNL, PDL că vă bagă taxe și votați cu PSD că le scoate", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE