Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tentativa de lovitură de stat din Turcia: Bilanțul morților a crescut până la 290 de persoane

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bilanțul morților din urma tentativei de lovitură de stat, care a avut loc în seara de vineri spre sâmbătă, în Turcia, a urcat până la 290 de persoane, conform Ministerului turc de Externe. Peste o sută dintre cei uciși fac parte din rândul puciștilor, iar în continuare, numărul de persoane rănite a ajuns la 1.440 de persoane.

Armata turcă a încercat să preia puterea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, bombardând clădiri oficiale, printre care și palatul parlamentului, președintele Erdogan afirmând că și reședința din vestul țării unde se afla în vacanță în acel moment a fost bombardată.

Cu sprijinul populației care i-a ascultat îndemnul și a ocupat piețele, Erdogan a preluat treptat controlul. Într-un discurs susținut duminică la o ceremonie funerară, el le-a cerut susținătorilor săi să ocupe în continuare piețele pe tot parcursul săptămânii viitoare, conform Agerpres. Aproximativ 6.000 de persoane au fost reținute, până în prezent, conform unui anunț făcut de ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, citat de AFP.

Arestările continuă și se așteaptă ca numărul de persoane reținute să crească destul de curând. Operațiunea "continuă în acest moment. Sunt aproximativ 6.000 de persoane în arest. Numărul arestărilor va depăși 6.000", a afirmat Bozdag, citat de canalul de televiziune NTV și de agenția de presă Anadolu. De asemenea, Înaltul Consiliu al judecătorilor şi procurorilor, din Turcia, a decis eliminarea din funcție a a 2.745 de judecători, în urma încercării de lovitură de stat, care a avut loc vineri seară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE