Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman, la DNA, pentru a depune un denunţ pe numele lui Dragnea

Postat la: 05.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, s-a prezentat astăzi în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a depune un denunţ în legătură cu afacerea Teldrum. Reamintim că fostul președinte al PSD Teleorman, timp de cinci ani, Teodor Nițulescu, a dezvăluit, joi seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum și tertipurile la care a apelat.

"Privatizarea firmei e ușor de demonstrat, dar trebuie să se dorească și pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporții. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Când am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliul Județean", afirmă Teodor Nițulescu. Mai mult, potrivit acestuia, Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009, fostului șef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum.

De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce inseamna Liviu Dragnea, ce înseamna politica pe care o duce acolo si manipularea incredibila a institutiilor statului si setea lui avida de putere si goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, în 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de construcții. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de președinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii. Pot sa spun ca a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi.

Banii i-au luat si s-a urmat drumul spre ascensiune. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Județean și pentru că a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute. Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcția de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac. Actiunile le-a deținut Fişcuci Marian, fostul lui prieten", a declarat Teodor Nițulescu.

Mai mult, potrivit acestuia, pe Liviu Dragnea și pe Fișcuci Marian "îi leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman": "Un deputat acolo, Simionescu, a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fişcuci,, Adrian Simionescu". Referindu-se și la Samuel Calotă, cel care și-a dat demisia din funcția de consilier, joi, din cadrul M.A.I, Teodor Nițulescu a dezvăluit cum ajuns să primească, de la Casa Națională de Sănătate, 15.000 euro pe lună.

"Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepresedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseara dezvaluirea lui Romică Părpălea, nu ma asteptam de la Calota. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafa pe care o regret. Cand Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Județean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toți directorii, cu excepția Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calota. Casa de Asigurări de la Teleorman a fost mutata, in 2008, într-un imobil pe care Calota l-a cumparat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurari de Sanatate, intr-un loc deloc neprietenesc fata de accesul public și chiria e in jur de 15.000 euro pe luna. Daca ani de zile acesti bani au fost platiti de Casa Nationala de Sanatate, bani care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă", spune Teodor Nițulescu.

Mai mult, subliniază fostul președinte al PSD Teleorman, Samuel Calotă a fost omul prin care Liviu Dragnea "a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul": "Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea si am inteles de ce, pentru ca a fost omul prin care a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul". Ce nu a zis Părpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale. Vreo 360 de sectii de vot exista". Potrivit acestuia, în Februarie 2012, Dragnea ar fi încercat să îl mituiasca cu un post de senator si sa se intoarcă în PSD: "Era vorba de două infractiuni pe care le-am descoperit si grave", mai povestește acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE