Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Top Gun Balkan: Dușa si Klemm au zburat cu avioane F-16 cu dubla comandă

Postat la: 16.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, au zburat cu avioane F-16, cu dublă comandă, puse la dispoziţie de militari americani.

Zborurile s-au realizat vineri, în cadrul exerciţiului bilateral româno-american "Dacian Viper 2015", organizat la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Ministrul Duşa a declarat că el este "obişnuit" cu avionul MiG 21 LanceR, al Forţelor Aeriene Române, la bordul căruia deja a zburat, iar vineri a putut face o comparaţie cu avionul F-16 al SUA.

"A fost foarte bine. Eu am zburat cu avioane MiG 21 LanceR. Împreună cu domnul ambasador Klemm am făcut un zbor interesant cu avionul F16. Am văzut dibăcia piloţilor din SUA, dar şi a celor români care ne-au însoţit cu trei avioane MiG. Eu, fiind obişnuit cu avionul MiG 21, care are aceeaşi avionică precum F16, mi-am dat seama cu ce viteză am zburat, la câte picioare înălţime. A fost interesant zborul", a spus ministrul Duşa, citat de Mediafax.

Zborul ministrului, în postură de copilot, a durat circa 40 de minute, iar pe traseu avionul a coborât de la 8000 la 4000 de picioare. Duşa a spus că a făcut, joi, o vizită medicală, pentru a putea zbura cu avionul F16 şi că a trecut testele "cu brio". La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că a zburat pentru prima oară cu un avion F-16, având parte de o experienţă "extraordinară".

"Aceste avioane sunt fantastice, ne-au arătat o fracţiune din capabilităţile lor, dar a fost o experienţă minunată. Le sunt recunoscător ministrului Duşa, forţelor aeriene române şi celor din Garda Naţională a statului Alabama, pentru această oportunitate", a spus Klemm. Pilotul Clarence "Ski" Borowski, care a pilotat avionul în care s-a aflat ambasadorul SUA, a spus că zborul a fost "minunat", iar Klemm "s-a comportat bine în aer". "A fost foarte bine. A fost primul civil cu care am zburat şi căruia nu i s-a făcut rău. Este o persoană rezistentă", a spus pilotul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE