Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Traian Băsescu a câștigat procesul cu Dan Voiculescu pe tema Justiției

Postat la: 08.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul președinte Traian Băsescu a câștiga procesul intentat de Dan Voiculescu privind o serie de declarații pe care fostul șef al statului le-a făcut în 2012 în plenul Parlamentului. Decizia dată de Curtea de Apel București este una definitivă și vine la trei ani după declarațiile lui Băsescu.

În iulie 2012, Traian Băsescu spunea într-un discurs ținut în plenul Parlamentului că Dan Voiculescu ar fi afirmat că trebuie controlată Justiţia. Fostul senator, aflat acum după gratii, unde execută pedeapsa de 10 ani de închisoare în dosarul ICA i-a intentat proces fostului președinte.
Judecătoria Sectorului 5 a constatat că afirmația șefului statului privind controlarea Justiţiei nu poate fi catalogată ca fiind "de interes general, public, politic", însă a stabilit fapta acestuia ca având caracter ilicit.

Băsescu a contestat la Tribunalul București decizia Judecătoriei, iar pe 2 mai, magistrații de aici au admis apelul formulat de fostul președinte. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au dat câştig de cauză fostului preşedinte, menținând la rândul lor decizia dată de TB.
Prin sentinţa CAB au fost respinse cererile privind retractarea în mod public a celor spuse atunci de Traian Băsescu şi publicarea hotărârii definitive pronunţate în cauză. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE