Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trei directori Metrorex sunt urmăriți penal. Luau mită excursii în Spania

Postat la: 28.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Valeriu Picu, Gabriel-Constantin Sburlan şi Andronescu Mihai-Marian Andronescu, directori în cadrul companiei Metrorex sunt urmăriți penal de DNA pentur trucarea licitației privind achiziționearea de trenuri noi pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon de către Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao

După organizarea licitației și câștigarea acesteia de către compania spaniolă, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunțat că procurorii au dispus, în martie, efectuarea urmării penale faţă de suspecţii: Valeriu Picu, Gabriel-Constantin Sburlan şi Mihai-Marian Andronescu, membri ai Comisiei de licitaţie din cadrul Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA, la data faptelor, pentru luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, potrivit Agerpres.
De asemenea, este urmărit penal Ovidiu Băncescu, în calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui răspuns trimis de DNA unei solicitări de presă: "În perioada octombrie 2014 - martie 2015, suspecţii Picu Valeriu, Sburlan Gabriel-Constantin şi Andronescu Mihai-Marian, în calitate de membri ai comisiei de evaluare a ofertelor, privind procedura de achiziţie publică pentru atribuirea acordului-cadru "Achiziţia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon", au contribuit la trucarea licitaţiei având ca rezultat adjudecarea acesteia de către Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao. Firma câştigătoare a subcontractat lucrările unei societăţi româneşti. La adjudecarea acestei licitaţii de către CAF SA Bilbao a contribuit şi suspectul Băncescu Ovidiu, în calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, care l-a instigat pe suspectul Picu Valeriu să îi furnizeze informaţiile vizând ofertele şi condiţiile celorlalte firme participante la licitaţie".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE