Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UE cere "Felicitari sezoniere" in loc de "Craciun fericit". Acuzații și explicații pe tema "identității creștine"

Postat la: 27.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oficialii de la Bruxelles ar vrea înlocuirea tradiţionalul mesaj „Crăciun fericit" cu „Felicitări sezoniere", spun unii critici. Această presupusă iniţiativă a generat reacţii în România dar şi în străinătate.

Valentin Jucan, membru CNA, a precizat pe pagina sa de socializare că ,,politicienii de la Bruxelles au pierdut reperul normalităţii. Gesturile „politically correct" NU trebuie să submineze identitatea creştină a Europei. Mai mult, principiile care stau la baza construcţiei europene protejează tradiţiile şi valorile naţionale," spune acesta. ,,Aţi întrecut măsura, domnilor lideri europeni, într-un mod penibil şi, aş spune, periculos!," menţionează Jucan în postarea sa.

"Crăciunul/ Christmas, adică Christ's Mass, însemnând celebrarea nașterii Lui Cristos, este un moment recunoscut și sărbătorit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă. La Bruxelles, Christos nu mai este recunoscut? Ați întrecut măsura, domnilor lideri europeni, într-un mod penibil și, aș spune, periculos! Dacă cumva ați guverna SUA, pe același principiu, ați retrage bancnotele din circulație din cauza enunțului tipărit pe fiecare dintre ele: "In God We Trust" / "Credem în Dumnezeu"? Ce ați scrie? Totuși, vă urez Crăciun fericit!"

De la Bruxelles, jurnalistul Dan Alexe, îi liniștește însă pe cei care se tem că sărbătoarea va fi interzisă. "Să fie clar, căci falsa ingenuitate a durat prea mult: toți neo-ortodocșii care atacă Occidentul în acest moment pentru că nu ar fi suficient de religios fac jocul Rusiei lui Putin și al ideologilor totalitari, fascisto-ortodocși, à la Dughin. Toți sârbii și bulgarii militanți ortodocși și grupusculele marginale de la noi precum InLinieDreaptă și tot ce ține de biserică, sau europarlamentari precum Traian Ungureanu (paradoxal, fost BBC, dar care răspândește zvonuri mincinoase despre cum Crăciunul ar fi interzis în Bruxelles), toți acești profeți ai apocalipsei ortodoxe sunt complici direcți sau indirecți ai Rusiei lui Putin.

Nu, Crăciunul nu e interzis în Bruxelles. Lumea e doar puțin mai relaxată pe aici. Nu, nu de Hristos ortodox avem nevoie (căci în acest moment Hristos ortodox înseamnă Putin și Dughin) ci de o Europă cu capul pe umeri și lucidă. Europa înseamnă mai mult decât Hristos: înseamnă Platon, Aristotel, Rabelais și Cervantes sau Chopin. Tovarășii de drum ai lui Putin, care vin cu obsesiile hristice și Athos trebuie rușinați, căci unii din ei (sperăm) sunt doar involuntar părtași ai escrocheriei ortodoxe a Kremlinului", scrie Dan Alexe pe pagina sa de Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE