Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un antrenor de handbal a fost condamnat pentru violarea a șapte minore la 30 de ani de închisoare!

Postat la: 20.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Antrenorul Ion Ţibru, 66 de ani, acuzat că a violat 7 minore pe care le pregătea, a fost condamnat ieri de Judecătoria Sectorului 4. A fost trimis în judecată în octombrie 2015 pentru săvârşirea a 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, faţă de 7 fete, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Ieri, informează Agerpres, instanţa l-a condamnat pe Ion Ţibru la 30 de ani de închisoare. De asemenea, nu va avea voie să exercite, timp de 5 ani, mai multe drepturi civile, între care şi cele de a fi antrenor şi profesor.

Judecătorii au mai dispus ca antrenorul să achite, în solidar cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Handbal, Asociaţia Municipală de Handbal Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Bucureşti 2010, daune morale cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro părţilor vătămate. Suma totală este de 53.000 de euro.

S-a decis şi prelevarea probelor biologice de la Ţibru pentru ca profilelele lui genetice să fie introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice, precizează agenţia Agerpres. Măsura arestării preventive este menţinută, însă decizia nu e definitivă şi poate fi atacată la apel.

Ion Ţibru înfiinţase, în 2010, o echipă de handbal feminin. În timp, acesta a dobândit autoritate asupra mai multor componente ale acestei formaţii, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

În perioada iulie 2013-iunie 2015, profitând de influenţă şi de cadrul cantonamentelor de la Costineşti (iulie 2013, august 2014) şi Predeal (decembrie 2014) sau invitându-le pe fete la locuinţa sa din Bucureşti, sub pretextul mersului prin şcoli şi al împărţirii de pliante pentru promovarea echipei, el a abuzat sexual de 7 minore.

Unele dintre agresiuni s-au comis asupra fetelor în prezenţa altora. Totul a ieşit la iveală după ce una dintre minore le-a povestit părinţilor ce s-a întâmplat, aceştia depunând o plângere la Poliţie, arată materialul Agerpres. Arestat preventiv în iunie 2015, Ţibru a fost menţinut în această stare, în care se află şi acum.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE