Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un baiat de șase ani și-a salvat din foc doi frați mai mici. Casa a ars în totalitate

Postat la: 05.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un băiat de șase ani, din județul Vaslui, și-a salvat din incendiu doi frați mai mici. Cei trei copii, cu vârste de șase ani, un an și trei luni și, respectiv, trei luni, erau lăsați singuri în casă, în localitatea Vutcani. Copiii au fost la un pas de moarte, dar băiatul cel mai mare a reuşit să-şi salveze fraţii mai mici.

Potrivit autorităţilor locale, bunicul micuţilor era plecat la muncă, iar bunica a plecat la un magazin din sat, în timp ce copiii dormeau. În momentul în care flăcările au cuprins locuinţa, cei trei fraţi de 3 luni, 1 an şi 3 luni, respectiv 6 ani, erau singuri în casă. Vecinii au observat incendiul şi au sunat la numărul de urgenţă 112. Localnicii spun că cel mai mare dintre copii a reuşit să-şi salveze frăţiorii mai mici, luând bebeluşul de trei luni în braţe şi cerându-i fratelui de un an să se târască după el, deşi întreaga casă a fost cuprinsă de foc.

"La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violenţă, dar într-o oră a fost lichidat. Din păcate, casa a fost distrusă în totalitate. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum defect. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospecială cu şase subofiţeri", au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. La faţa locului au fost prezenţi şi poliţiştii care au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, având în vedere că cei trei fraţi au fost lăsaţi singuri în casă, viaţa fiindu-le pusă în pericol.

"Din primele informaţii, copiii au fost lăsaţi în casă singuri, în timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. În casă aveau o sobă defectă, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de negljare, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Copilul de 6 ani a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să scoată din casă frăţiorii mai mici, iar apoi nişte vecini au venit în ajutor. Cazul rămâne în monitorizarea autorităţilor locale din Vutcani", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpean. Cei trei copii şi bunicii lor au rămas în prag de sărăbători fără un acoperiş deasupra capului. Părinţii celor trei minori se află la muncă în străinătate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE