Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un consilier de la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor este plătit ca să fie lup paznic la oi

Postat la: 24.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Ministerului Transporturilor, cea trecuta cu Dan Costescu la butoane, cat si cea actuala, in frunte cu ministrul Sorin Buse, demonstreaza pe zi ce trece ca aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 109/2011- privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, se face in functie de anumite interese, dar fara respectarea prevederilor ilegale.

ZIUAnews a semnalat recent faptul ca un consilier superior de la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, Dan Toader, a ajuns membru in Consiliul de Administratie de la CFR Marfa, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta (AIMKC), Registrul Auto Roman RA si CFR RA. Or, el era si este angajat pentru a verifica activitatea entitatilor aflate sub autoritatea/ subordinea Ministerului Transporturilor, inclusiv a companiei CFR Marfa, AIMKO, RAR RA si CFR RA. Astfel, pe langa salariul lunar de 2.083 de lei, Dan Toader mai incaseaza lunar ca membru in CA inca 6.414 lei (1.442 de lei- CFR Marfa, 2.416 lei- AIMKC si 2.558 de lei- RAR RA).

Adica, de doua ori mai mult decat salariul de consilier al Corpului de Control, ceea ce inseamna in total 8.499 de lei, reprezentand circa 1.900 de euro. Mai nou, managerul ciocolata impus de Dacian Ciolos la CFR Marfa, Mihut Craciun, a considerat ca Dan Toader nu castiga suficient de multi bani din cele doua CA si, ca atare, l-a numit si in Consiliul de Administratiei al casei de expeditie al CFR Marfa- Rofesped SA. Pentru aceasta sinecura, consilierul Dan Toader incaseaza lunar in jur de 4.000 de lei, adica mult mai mult decat primeste ca angajat al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor. Pe langa acesti bani, Mihut Craciun mai beneficiaza si de o masina de serviciu marca Toyota de culoare neagra (B-32-MRF) pe care o mai foloseste si fiica acestuia in deplasarile prin Capitala.

Cum poate un consilier de la Corpul de control al MT sa verifice activitatea a trei companii unde el este administrator? Doar poate prin telepatie, ca restul este doar un aranjament ordinar decontat din bani publici. Practic, este ca si cum lupul ar fi paznic la oi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE