Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un model periculos: dependența noastră de importuri tocmai a crescut alarmant!

Postat la: 15.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Dincolo de anunțurile triumfaliste ale Guvernului, date recente de la Statistică ne dau de fapt mari motive de îngrijorare! Practic, în luna august, diferența dintre ce importăm și ce exportăm s-a adâncit dramatic la nivel anual! Mai exact, cu 93,7% față de luna august 2014.

Întâmplător, un procent similar cu cel obținut de candidatul Liviu Dragnea în confruntarea cu sine însuși. Acest dezechilibru major vine din păcate pe fondul accelerării bruște a importurilor. Aici, V.V Ponta a pariat corect! Strategia de "doping" a cererii interne începe sa dea roade! Dacă tot nu reușim să mărim productivitatea și să eliminăm lacunele structurale, măcar să ascundem problemele! După noi, potopul!

O asemenea dependență față de bunurile si serviciile de import este una dintre marile vulnerabilități ale economiei romanești. În primul rând, orice criza externă, chiar și una moderată, ne poate provoca pierderi disproporționat de mari. În al doilea rând, spectrul inflației ne va urmări in continuare, pe fondul importurilor mai scumpe. Totodată, în varianta unei relansări economice la nivelul principalilor noștri parteneri comerciali, acest deficit se va adânci in continuare. Practic, după un mandat "glorios", PSD a împins din nou economia într-o fundătură! Ce-i drept, una pe care nu o sesizam chiar imediat.

Catalin Predoiu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE