Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta și Alina Gorghiu menționați în dosarul "Împăratului" Mihail Vlasov

Postat la: 15.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numele premierului Victor Ponta și a co-președintelui PNL, Alina Gorghiu apar menționate de mai multe ori în dosarul de corupție pentru care fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie, Mihail Vlasov. Potrivit unor surse judiciare, Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar, iar numele lui Ponta a fost menționat de două ori.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iaşi şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pentru dare de mită, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Anticorupţie.

Pe 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", notează procurorii DNA.

"Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influenţa adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrul Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR", arată sursa citată.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE