Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta o intoarce: " Ma desolidarizez de noul val de xenofobie"

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, in sedinta de Guvern, ca pozitia Romaniei va fi una de solidaritate si sprijin fata de problema refugiatilor, precizand insa ca nu ii place noul val de xenofobie din Romania, legat de situatia migratiei, inclusiv la organizatii de studenti.

"Pozitia Romaniei este foarte clara. Romania este o tara europeana si solidara. Nu ma mai intereseaza daca pierd voturi sau nu. Nu-mi place si ma desolidarizez de noul val de xenofobie, de sovinism: nu vrem pe nimeni din afara, sa luptam, sa nu primim niciun strain in Romania. Cred ca suntem o societate civilizata si evoluata. Si accesele astea de barbarie pe care le vad si la oameni politici, si pe Facebook, si prin alte zone, la organizatii de studenti, cred ca nu fac cinste Romaniei.

Pozitia Romaniei este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectarea obligatiilor pe care le avem. Capacitatea noastra este de 1.786 de locuri, dintre care 200 sunt deja ocupate. Nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face. Nu ar trebui impuse cote obligatorii, ci cote in functie de posbilitatile fiecarei tari. Si asta este pozitia Romaniei si asta vom sustine in cadrul JAI si, cu siguranta, si presedintele in cadrul Consiliului European. Vreau sa ne comportam ca oamenii fata de alti oameni", a declarat premierul Ponta in sedinta de Guvern de miercuri.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE