Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zgonea ia pozitie ferma in scandalul pensiilor parlamentarilor: Practic s-ar putea sa nu fie

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat miercuri ca este dezamagit de modul in care Comisia de statut a adoptat raportul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, fara sa anunte sedinta Comisiei in prealabil.

"Mie mi se pare lipsit de respect sa aprobi regulamentul Camerei Deputatilor, sa fi deputat si sa incalci propriile tale decizii pe care le aplici la Camera Deputatilor cand le faci la Comisia de statut. Mie mi se parea normal ca domnia sa va anunte din timp si sa fiti prezenti la o discutie atat de sensibila. Nu exista nicio sanctiune din acest punct de vedere.

Vom discuta in Biroul permanent reunit aceasta atitudine care mie mi se pare ca e neserioasa. Noi suntem acuzati de netransparenta. Am facut niste modificari la regulamentul Camerei generate tocmai de aceasta nemultumire. Se dezbat proiecte de legi in anumite comisii noaptea pe la 7 - 8 fara sa fie anuntata ordinea de zi. Mi se pare o mare greseala pe care domnul Duvaz a facut-o. Un om cu experienta lui nu trebuia sa faca aceasta greseala. Voi avea o discutie cu domnia sa, dar dansul zice ca mine si face ca el", a spsu Zgonea. In plus el a aratat ca proiectul de lege ar putea sa nu ajunga in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului: "Teoretic (n.r. ar trebui sa intre) ... practic s-ar putea sa nu fie. Sunt foarte multe rapoarte care stau 2 - 3 ani", a mai spus Zgonea.

"Recredibilizarea Parlamentului va continua să fie un deziderat greu de atins, atâta timp cât se va perpetua lipsa de transparență și de seriozitate, de care dau dovadă încă unele comisii parlamentare. Orice dezbatere asupra unui proiect de lege, cu atât mai mult asupra unuia sensibil, precum pensiile parlamentarilor, trebuie anunțată public din timp, astfel încât să nu trezească suspiciuni. Faptul că anumiți colegi au pus interesul personal mai presus decât cel al cetățeanului, m-a surprins în mod neplăcut. Parlamentarii nu sunt "supracetățeni", ci trebuie să răsplătească zi de zi încrederea celor care i-au ales!"

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE