Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scriitoarea J. K. Rowling: Mișcarea transgender este profund misogină, periculoasă, regresivă și autoritară în tactici

Postat la: 29.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scriitoarea J. K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, a declarat că regretă că nu a vorbit „mai devreme" despre transidentitate, în ciuda acuzațiilor de transfobie care o vizează, într-un text publicat miercuri în Times.

Rowling, în vârstă de 58 de ani, a avut numeroase poziții pe acest subiect în anul 2018. Ea a considerat că drepturile femeilor pot fi amenințate de anumite revendicări ale apărătorilor drepturilor transgenderilor. „Am vorbit pentru că altfel m-aș fi simțit rușinată pentru tot restul vieții. Singurul meu regret este că nu am vorbit mult, mai devreme", scrie ea.

Rowling explică că a ajuns să creadă că „mișcarea socio-politică care insistă că femeile trans sunt femei nu a fost nici binevoitoare, nici tolerantă, ci în realitate profund misogină, regresivă, periculoasă în obiective și autoritară în tactici". Scriitoarea a precizat că a urmărit această luptă încă de la început. Apropiații au „implorat-o să nu vorbească despre asta", dar, în final, a hotărât să „o facă".

J. K Rowling este deosebit de preocupată de faptul că femeile transgender au acces în vestiare sau toatele exclusiv de femei. Ea se apără de asemenea și neagă orice acuzație transfobie. Totuși, în ultimii ani, creațiile sale au fost boicotate de foarte mulți, iar actori precum Daniel Radcliffe s-au distanțat de asocierea cu aceasta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE