Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un fenomen ciudat ia amploare în SUA: americanii posesori de arme trag în dronele care fac livrări

Postat la: 02.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comercianții cu amănuntul au trebuit să rezolve o listă lungă de provocări tehnologice, de reglementare și comerciale pentru a putea oferi livrări cu drone.

Dar, în ultima perioadă a apărut un alt pericol greu de prevăzut: posesorii de arme din SUA. În ultimul episod, șeriful din Lake County a declarat săptămâna trecută că Dennis Winn a recunoscut că a împușcat o dronă Walmart cu un pistol de 9 mm în timp ce aceasta zbura în apropierea casei sale din Florida, scrie Insider.

Potrivit declarației de arestare, Winn le-a spus ofițerilor că a avut o experiență anterioară cu dronele care zburau deasupra casei sale și a crezut că aeronava îl supraveghea.

Apoi a intrat înăuntru, și-a luat arma dintr-un seif, a ieșit și a tras un foc în dronă, se arată în declarație.

"I-am spus apoi că a lovit o dronă Walmart", a declarat adjunctul șerifului în declarație. "Acuzatul a părut neîncrezător și a întrebat: "Serios?""

Biroul șerifului a declarat că a fost găsită o gaură de glonț în zona de încărcare a dronei după ce aceasta a zburat înapoi la un Walmart din apropiere.

Biroul a declarat că Winn a fost luat în custodie și se confruntă cu trei acuzații, inclusiv "tragere asupra unei aeronave". În ultimul deceniu, unii posesori de arme din SUA au tras în vehicule aeriene fără pilot, sau UAV-uri, dar ceea ce mulți poate nu realizează este că comit o infracțiune gravă în ochii guvernului federal.

Administrația Federală a Aviației nu face distincție între o dronă de mici dimensiuni și un avion de pasageri jumbo atunci când vine vorba de încercări de sabotare a aeronavelor comerciale: tragerea asupra uneia dintre acestea este o infracțiune, pasibilă de amendă și până la 20 de ani de închisoare.

Chiar dacă FAA are această poziție din 2016, mesajul nu pare să fi ajuns la unii oameni. Agenția a început abia recent să permită aeronavelor comerciale fără pilot să zboare dincolo de linia vizuală directă a operatorului.Numai în ultimii doi ani, incidente din Carolina de Nord, Florida și California au ținut prima pagină a ziarelor când indivizi înarmați au țintit drone - dintre care două aparțineau forțelor de ordine.

Pe măsură ce tot mai mulți comercianți cu amănuntul folosesc drone, americanii înarmați reprezintă o potențială complicație pentru livrările aeriene.

În urmă cu doi ani, când Amazon a desfășurat un test al serviciului său de livrare cu drone în California, Washington Post a relatat că un bărbat de la un magazin local de tir cu arcul a glumit spunând că era "Practică de tragere la țintă!"Acum, Walmart își extinde utilizarea dronelor dincolo de piețele de testare inițiale, unde compania spune că a efectuat peste 20.000 de livrări sigure. Obiectivul gigantului de retail este de a avea "cea mai mare amprentă de livrare cu drone a oricărui retailer din SUA".

Iar Walmart nu este singurul. La începutul acestui an, DoorDash a anunțat un test de livrare cu dronă la un restaurant Wendy's din Virginia, iar mai multe restaurante Chick-fil-A au testat tehnologia și în ultimii ani.

Poate că, dacă dronele devin suficient de comune, oamenii vor înceta pur și simplu să le mai observe - sau să le mai împuște.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE