Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un politician acuză femeile că sunt vinovate pentru numărul mare de sinucideri în rândul bărbaților

Postat la: 10.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un politician din Coreea de Sud a stârnit un val de reacții, după ce a făcut comentarii nefondate și grave, susținând că numărul mare de sinucideri la bărbați este din cauza rolului tot mai „dominant" al femeilor în societate.

Kim Ki-duck, consilierul municipal din Seul, din partea Partidului Democrat, a declarat, în cadrul unui raport, că participarea sporită a femeilor la forța de muncă de-a lungul anilor a făcut ca bărbaților să le fie mai greu să obțină locuri de muncă și să găsească femei care să dorească să se căsătorească cu ei.

Potrivit acestuia, țara „a început recent să se transforme într-o societate dominată de femei", iar cest lucru ar putea fi „parțial responsabil pentru creșterea numărului de tentative de sinucidere ale bărbaților", relatează BBC.

Raportul, publicat pe site-ul oficial al consiliului municipal, a arătat că numărul tentativelor de sinucidere a crescut de la 430 în 2018 la 1.035 în 2023, iar procentul bărbaților care au încercat să își ia viața a crescut de la 67 % la 77 %.

Val de reacții după declarația controversată
De asemenea, consilierul Kim Ki-duck a făcut aceste comentarii pe baza datelor privind numărul de tentative de sinucidere făcute pe podurile de pe râul Han din Seul.

Comentariile acestuia au stârnit un val de reacții și au fost catalogate ca fiind cele mai deplasate remarci făcute de politicieni bărbați.

În prezent, Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor dintre țările bogate ale lumii, dar și unul dintre cele mai slabe rezultate în ceea ce privește egalitatea de gen.

Specialiștii în prevenirea sinuciderilor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la raportul politicianului
In Han, profesor de sănătate mintală la Universitatea Yonsei din Seul, a declarat că „este periculos și neînțelept să faci astfel de afirmații fără dovezi suficiente", potrivit sursei citate, și că, la nivel global, mai mulți bărbați și-au luat viața decât femeile.

De asemenea, profesorul Song a mai declarat că motivele din spatele creșterii numărului de bărbați care încearcă să se sinucidă în Seul trebuie să fie studiate științific, nu interpretate, fără a avea vreo dovadă, așa cum a făcut consilierul Kim.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE