Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament penal la CFR Marfă regizat de către directorul garantat de Anca Boagiu

Postat la: 19.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Retinerea recenta de catre procurorii DNA pentru trafic de influenta dar şi de complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni, a fostului manager general al SNTF CFR Marfă SA - Regionala Galaţi, Dumitru Săndel, a scos la iveala o afacere cu iz penal pusa in scena prin intermediul societatii Rofersped SA, care reprezintă casa de expediţii a acestei companii.

In plus, prin retinerea lui Dumitru Sandel, ZIUAnews va prezenta si aranjamentele de tip mafiot regizate de catre actualul director general interimar al CFR Marfa, Laurentiu Georgescu, precum implicatiile penale ale celor aflati in bordul Rofersped.

„Săndel Dumitru a cerut din nou cei 30.000 de euro"

Conform unui comunicat al DNA, Dumitru Săndel, în calitate de manager general al SNTF CFR Marfă SA Regionala Galaţi, a pretins, prin intermediul lui Ionel-Cristian Dăscăliuc, de la administratorul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), suma de 30.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra angajaţilor din subordine, în legătură cu încheierea unui contract cu omul de afaceri, contract ce privea transportul de cereale. Contractul însă s-a dovedit a nu fi avantajos pentru omul de afaceri, din punct de vedere al termenelor de plată, motiv pentru care acesta nu a mai fost executat.

Ulterior, susţin procurorii, Ionel Cristian Dăscăliuc i-a comunicat omului de afaceri că încheierea contractului respectiv în condiţii avantajoase este posibilă doar dacă se realizează prin intermediul SC Rofersped SA, care reprezintă casa de expediţii a SNTF CFR Marfă SA Regionala Galaţi, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord. În aceste condiţii, Săndel Dumitru a cerut din nou cei 30.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra angajaţilor SC Rofersped SA, în vederea semnării contractului de transport. Procurorii DNA au mai arătat faptul că Ionel Cristian Dăscăliuc a cerut pentru sine un procent de 20 la sută din afacere, raportat la valoarea facturilor emise de SC Rofersped SA către firma omului de afaceri.

În aceste condiţii, procentul solicitat a fost estimat, la momentul respectiv, la aproximativ 260.000 de lei (aproximativ 60.000 de euro), Dăscăliuc afirmând că această sumă i se cuvine ca urmare a contribuţiei sale la încheierea contractului, prin prisma relaţiei lui privilegiate cu Săndel Dumitru. Omul de afaceri a fost de acord cu remiterea sumelor cerute, dar în mod eşalonat, pe parcursul derulării contractului de transport.

„În perioada iulie 2014 - mai 2015, inculpatul Dumitru Săndel a primit efectiv de la omul de afaceri, prin intermediul celuilalt inculpat, suma de 22.500 de euro, iar inculpatul Dăscăliuc Ionel Cristian suma de aproximativ 220.000 de lei", se arată în comunicatul DNA. Cum cei doi nu au încasat toţi banii, asupra omului de afaceri au început presiunile. Astfel, pe 8 octombrie, „omul de afaceri a remis inculpatului Dascaliuc Ionel Cristian sumele restante, respectiv, 40.000 de lei şi 35.000 de lei, moment în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se mai precizează în comunicatul de presă.

Jocul dublu al directorului Rofersped

In referantul procurorilor DNA se mentiona ca Dumitru Săndel, fost lider sindical al Regionalei Galati, a cerut 30.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra angajaţilor SC Rofersped SA. Insa, ceea ce nu stiu procurorii DNA este faptul ca Dumitru Sandel a sabotat cu buna stiinta compania de stat CFR Marfa directionand intentionat contractul de transport cereale catre societatea Rofersped unde fostul lider sindical avea controlul.

Dar, un aspect extrem de important ignorat de catre procurorii DNA este faptul ca acel contract de transport cereale a fost semnat din partea Rofersped SA de catre directorul general Traian Stoian, iar Consiliul de Administratie al casei de expeditii era format din trei membrii- Petre Barculet, Geta Lungu si Gheorghe Necula. La scurt timp dupa semnarea contractului de transport cereale, directorul Traian Stoian a plecat de la conducerea societatii Rofersped SA.

Favoriţii lui Dumitru Săndel, numiţi fără aprobarea AGA

Imediat dupa numirea in vara a lui Laurentiu Georgescu ca director interimar al CFR Marfa, acesta face cateva mutari ilegale la SC Rofersped SA care miroase de la posta a aranjament de tip mafiot. Fara aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor de la CFR Marfa, Laurentiu Georgescu mareste numarul membrilor Consiliului de Administratie de la Rofersped SA de la trei la cinci.

Astfel, in bordul administrativ de la Rofersped SA ajunge controversata fiica a lui Dumitru Sandel-Violeta Ionescu, si fostul director al casei de expeditii care a semnat contractul de cereale scanat de DNA- Traian Stoian, pe care Georgescu il vrea din nou in fruntea Rofersped SA. Practic, Laurentiu Georgescu ii numeste ilegal pe oamenii garantati si sustinuti de catre Dumitru Sandel, si astfel, bordul administrativ de la Rofersped SA este unul controlat in totalitate de directorul general interimar de la CFR Marfa.

De ce? Pentru ca alaturi de cei doi numiti ilegal- Violeta Ionescu si Traian Stoian, se mai afla Gheorghe Necula, director la CFR Marfa care este cercetat de catre Politie impreuna cu Laurentiu Georgescu pentru sabotarea companiei de stat in derularea unui contract cu Azomures in detrimentul unei firme a lui Gruia Stoica. Mai trebuoie precizat ca Laurentiu Georgescu este vecinul de scara in blocul din Constanta unde a locuit fostul ministru al Transporturilor- Anca Boagiu, si care a intrat in gratiile acesteia si prin prajiturile de casa pregatite de sotia acestuia.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE