ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Meteorolog de top spune că "Ashley e o găselniță pur românească" și e de părere că "cineva vrea să întrețină isteria climatică"

Postat la: 30.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Expertul Lucian Sfîcă a ridicat o problemă controversată legată de vremea din România, afirmând că „România NU e lovită de ciclon". El se întreabă retoric: „Cine vrea să întrețină isteria meteo?", subliniind că ceea ce se întâmplă în țară nu este altceva decât o ploaie extrem de puternică.

În contextul alertelor meteorologice repetate și al unei vremi în continuă răcire, mulți cetățeni s-au arătat sceptici în privința caracterului excepțional al acestor fenomene. Sfîcă a declarat clar că „ciclonul Ashley NU există", contestând astfel declarațiile oficiale ale Ministerului Mediului, care menționează un astfel de ciclon. Potrivit ministrului, „Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est" și s-a exprimat încrezător în profesionalismul colegilor săi din teren.

Profesorul a adăugat că, la o simplă căutare pe Google, se poate observa că „Ashley e o găselniță pur românească", afirmând că nu există surse internaționale care să sprijine ideea unui ciclon de acest tip. De asemenea, el a explicat că „Serviciul Meteorologic Italian a dat un nume potențial unui ciclon care e posibil să ia naștere în bazinul mediteranean", dar acest ciclon nu apare efectiv pe hărți.

Referitor la fenomenul meteo actual, profesorul a descris situația ca fiind o „clasică situație pluviogenetică de vară pentru țara noastră", remarcând că avansul unui talveg de altitudine de la vest la est generează o convergență intensă a maselor de aer, care este responsabilă de precipitații. De asemenea, el a precizat că lipsa acestor fenomene pe timpul verii a condus la o gravă secetă, iar o astfel de situație nu ar trebui considerată ca o furtună ieșită din comun.

În ceea ce privește prognoza, profesorul a avertizat că va avea loc o cădere de temperatură de 15 grade în zilele următoare, explicând că „vom avea de a face începând de mâine cu o răcire considerabilă a vremii". Totuși, el a subliniat că aceste maxime de temperatură sunt aproape de normalitatea specifică sfârșitului de septembrie. Pe de altă parte, în ceea ce privește vântul, profesorul a afirmat că „maxime de 60-70 km/h nu reprezintă ceva nemaiîntâlnit în episoade de vreme de acest fel", sugerând că riscurile meteorologice nu sunt mai mari decât cele întâlnite în alte ocazii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE