Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Pregătiri de război cu Rusia... România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa

Postat la: 19.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa, care va putea găzdui până la 10 mii de militari și membri ai familiilor acestora, relatează Euronews.

Suprafața instalației va fi de aproximativ 2,8 mii de hectare, costul construcției este de 2,5 miliarde de euro, perimetrul total al bazei va fi de 30 km. Baza este considerata cel mai important avanpost spre viitoarea granita a NATO cu Rusia si pregateste ceea ce se numeste Războiul Rece 2.0.

Baza este construită pe teritoriul unei instalații militare existente, la care se vor adăuga peste 2,3 mii de hectare. După cum scrie MS News, vechea bază poate găzdui aproximativ 3 mii de militari, a menționat agenția. Este situată in apropierea comunei Mihail Kogalniceanu de pe litoralul Marii Negre, nu departe de aeroportul international.

Proiectul include piste, platforme de arme, hangare pentru avioane militare, precum și școli, grădinițe, magazine și un spital. În luna martie a început construcția căilor de acces și a rețelelor electrice. Construcția unei noi piste paralele cu cea existentă va începe în curând. Infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată și cu noi benzi și parcări pentru diferite tipuri de aeronave. Prima etapă de extindere a bazei militare este planificată să fie finalizată în cinci ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE