"Vacanțele" parlamentarilor pe banii românilor. Unde au plecat deputații și senatorii și cât au costat deplasările
Postat la: 11.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Parlamentul cheltuie sute de mii de lei pentru deplasările în străinătate ale senatorilor și deputaților care participă la diverse evenimente în Europa sau chiar pe alte continente.
Potrivit datelor furnizate de Camera Deputaților și Senat, zeci de parlamentari au efectuat deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an. La Senat bugetul aprobat pentru acțiunile de relații parlamentare externe, pentru anul 2023, este de 5.800.000 de lei. O bună parte din această sumă a fost cheltuită deja în prima sesiune parlamentară.
Cele mai multe vizite externe au fost efectuate de social democratul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă. Senatorul a avut în doar șase luni un număr 22 deplasări externe, dintre care 10 în Franța. Totodată, PSD-istul a fost plecat în Statele Unite ale Americii, Austria, Țările de Jos (două vizite), Suedia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania (două vizite), Islanda, Cipru și Letonia. Senatorul social democrat a petrecut 63 de zile și jumătate în deplasări externe, care au ajuns la un total de 171.056,06 de lei.
Șapte deplasări externe a efectuat și social democratul Dîncu Vasile în prima sesiune parlamentară din 2023. Senatorul a petrecut, în total, 24 de zile în străinătate, în țări precum Suedia, Norvegia, Franța, Spania și Luxemburg. În total, costul deplasărilor se ridică la suma de 71.730,5 lei.
Senatorul PNL Badea Viorel Riceard a efectuat 10 vizite externe, în perioada ianuarie- iunie 2023. Cele mai multe vizite, patru la numărul au avut loc în Republica Moldova, în timp ce liberalul s-a deplasat și de două ori în Italia, plus câte o vizită în Serbia, Liban, Irlanda, Republica Elenă. Liberalul a petrecut 46 de zile și jumătate în vizite externe plătite din bugetul Senatului, deplasări care se ridică la suma de 67.156,03 de lei.
Liberalul Cristian Augustin Niculescu-Țâgârlaș a efectuat 8 deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit suma de 86.295,79 de lei. Senatorul a vizitat de trei ori Franța și câte o vizită în Maroc, Bulgaria, Republica Moldova și Austria/Elveția.
Bordei Cristian, ales din partea USR, a avut în primele 6 luni din 2023 șase deplasări în străinătateîn Belgia, Austria, Polonia, Suedia, Luxemburg și Franța. În total a fost plecat din țară în scop de serviciu pentru 18 zile, timp în care a cheltuit 41.559,01 de lei.
Senatul a plătit sume mari și pentru senatorul Robert Cazanciuc, care a efectuat patru vizite externe în prima jumătate a acestui an. Două dintre acestea au fost în Republica Moldova și una în Spania, însă cea mai scumpă a fost în Statele Unite ale Americii. Social democratul a petrecut 6,5 zile pe tărâmul american pentru care a fost decontat cu 36,098.39 de lei.
Un număr mare de deplasări în străinătate a efectuat și senatorul Mihail Radu Mihai, membru al Comisiei pentru Politică Externă. Acesta a petrecut două zile într-o vizită în Germania, Franța și Elveția, patru zile într-o vizită în Belgia, Franța și Elveția și alte două zile în Germania și Elveția. Totodată, acesta a efectuat deplasări externe și în Marea Britanie, Germania, Austria și Spania. Senatorul USR a petrecut 25 zile în deplasări externe, care au ajuns la un total de 60.363,84 de lei.
Liberalul Fenechiu Daniel a efectuat cinci deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit 61.043,56 de lei. Parlamentarul a petrecut 8 zile și jumătate în Canada, 8 zile în Republica Moldova (din două deplasări),4 zile în Turcia și 3 zile în Austria.
Două vizite externe a efectuat social democratul Oprea Radu Ștefan, care au costat în total 43.773,44 de lei. Senatorul a petrecut șase zile și jumătate în SUA și patru zile în Belgia.
Senatoarea USR Spătaru Elena Simona a efectuat 8 deplasări externe, dintre care șapte în Franța și una în Suedia. În total, costul acestora s-a ridicat la suma de 66.261,43 de lei.
Deputații, mult mai mulți decât senatorii, au plecat în număr mult mai mare în deplasări externe costisitoare în prima sesiune parlamentară a acestui an.
O vizită externă în Canada de 7 zile și jumătate, alte 6 zile și jumătate în Statele Unite ale Americii, 3 zile și jumătate în Luxemburg și alte 3 zile în Belgia a petrecut deputatul Ben Oni Ardelean în primele șase luni ale acestui an. Liberalul a petrecut în total 20 zile și jumătate în deplasări în străinătate, care se ridică la suma de 92.655,21 de lei.
Patru deplasări în străinătate, dintre care 7 zile și jumătate în SUA, 4 zile și jumătate în Belgia, 3 zile și jumătate în Luxemburg și 3 zile în Norvegia, a petrecut și deputatul USR Fălcoi Nicu. Cele 18 zile și jumătate petrecute în străinătate au costat puțin peste 80.000 de lei.
O sumă mare de bani a cheltuit și deputatul USR Iulian Bulai pentru pe cele șapte deplasări externe. În total, pentru 29 de zile și jumătate, Camera Deputaților a decontat suma de 63.134 de lei. Parlamentarul a petrecut, de două ori, câte 6 zile în Franța, 4 zile și jumătate în Islanda, 4 zile în Bulgaria, 3 zile și jumătate în Franța, 3 zile în Ucraina și alte 2 zile și jumătate în Olanda.
Social democrata Ana Maria Cătăuță a efectuat 5 vizite externe în prima parte a acestui an, în valoare totală de 57.887,53 de lei. Deputata a stat 6 zile și jumătate în Canada, 3 zile în Suedia, 2 zile și jumătate în Luxemburg și Irlanda și două zile în Belgia.
Deputatul PSD Dunava Costel Necula a vizitat, în prima sesiune parlamentară, Azerbaidjan, Austria, Kazahstan, Danemarca și Germania. În total, parlamentarul a petrecut 17 zile în deplasări în străinătate, care au costat 56.915,82 de lei.
Liberala Horga Maria Gabriela a efectuat șapte deplasări externe, dintre care trei în Franța. Deputata a vizitat și Anglia, Belgia, Maroc sau Italia în primele șase luni ale anului 2023. Costul deplasărilor externe ale acesteia s-au ridicat la suma de 54.783,58 de lei.
Deputata neafiliată Tulbure Simina Geanina Daniela a efectuat șase deplasări externe în prima parte a acestui an. Aceasta a vizitat de două ori Belgia și Anglia și a avut câte o deplasare în Italia și Spania. Costul total al deplasărilor externe ale deputatei se ridică la suma de 50.319,94 de lei.
Camera Deputaților a decontat suma de 46.570 de lei pentru 20 de zile și jumătate petrecute de deputata USR Stoica Diana în străinătate. Aceasta a efectuat două deplasări în Franța, una în Maroc și alta în Turcia.
Cinci deplasări în străinătate a efectuat și liberalul Cozmanciuc Corneliu Mugurel, dintre care trei în Franța. Deputatul s-a deplasat și pentru 4 zile și jumătate în Muntenegru și alte 4 zile în Elveția. În total, Camera Deputaților a decontat suma de 45.463,89 de lei.
Social democratul Mușoiu Ștefan a efectuat șase deplasări externe în prima sesiune parlamentară din 2023. Deputatul a petrecut între 2 și 3 zile în Irlanda, Suedia (două vizite), Olanda, Italia și Spania. În total, costul deplasărilor social democratului s-au ridicat la 41.859,60 de lei.
Alexe Florin Alexandru a efectuat trei deplasări externe, în perioada ianuarie - iunie 2023, în Kazahstan, Franța și Turcia. Deputatul PNL a petrecut în total 14 zile în vizite externe, dintre care 6 zile în Kazahstan, 3 zile și jumătate în Franța și 4 zile și jumătate în Turcia. Pentru aceste deplasări Camera Deputaților a plătit suma de 41.602,50 de lei.
Trei deplasări externe în valoare de 41.268 de lei a decontat Camera Deputaților și pentru social democrata Oteșanu Daniela. Deputata a petrecut 5 zile și jumătate în Maroc și Franța, dar și alte 5 zile tot în Franța.
Deputatul USR Barna Ilie Dan a efectuat trei deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an, care s-au ridicat la suma de 40.434,88 de lei. Parlamentarul a petrecut șase zile în Kazahstan, patru zile în Austria și două zile și jumătate în Suedia.
Liberala Mara Calista a avut o singură deplasare externă în prima sesiune parlamentară din acest an. Deputata a petrecut 4 zile și jumătate în SUA pentru care Camera Deputaților a plătit 26.503,16 lei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Să fie doar Teoria Conspiratiei?! „Opțiunea Samson" a Israelului include orașe americane si europene pe lista țintelor nucleare
O serie de documente publicate saptamana aceasta, obținute in urma unui atac cibernetic asupra serverelor serviciilor de ...
-
Vehiculele electrice colectează cantități uriașe de date, inclusiv informații psihologice, genetice și medicale
Un recent reportaj de investigație difuzat pe Channel 5 a explorat riscurile legate de securitatea datelor și confidenți ...
-
Prețul incompetenței: Mitul tarifelor mici la Hidroelectrica. Cât plătim de fapt pe energie față de restul tarilor din UE
Hidroelectrica este, potrivit prețurilor anunțate recent pentru contractele pe care le va semna cu consumatorii casnici ...
-
Zeci de parlamentari cu imobile în București și Ilfov primesc bani de chirie. Care sunt cele mai sonore nume
Zeci de parlamentari primesc bani de chirie deși au imobile in București sau Ilfov. Cei mai mulți dintre aceștia sunt de ...
-
Dezvaluiri explozive - Serviciile secrete iraniene despre șeful AIEA Rafael Gross : "Lucrează în cooperare cu Israelul!"
Serviciile de informații iraniene au anunțat ca dețin documente care arata ca șeful Agenției Internaționale pentru Energ ...
-
O ilegalitate imensa la AMEPIP: Cu o depăsire a termenului de doua luni, incompetentul Cătălin Hojda e (re)numit la conducerea interimară in ciuda Comisiei Europene
Premierul interimar al Romaniei, Catalin Predoiu, profita de haosul din tara si de faptul ca atentia opiniei publice e c ...
-
Mafia lui Burduja stie cum sa SAPE statul! O operatiune de 132 de milioane de euro din bani publici
Scenariul de coșmar al corupției sistemice se rescrie in sectorul energetic. Protagoniști: SAPE S.A., doua SRL-uri-fanto ...
-
Rusia a angajat fermieri africani pentru a face șampon, apoi i-a trimis la război in Ucraina
Migranții disperați atrași la Moscova de anunțuri false de angajare sunt folosiți pentru a consolida forțele de invazie ...
-
OZN-urile au fost folosite de Pentagon pentru a masca cele mai obscure programe militare ale SUA
O echipa a Pentagonului, insarcinata de Congres sa investigheze presupuse programe secrete privind tehnologie extrateres ...
-
Paradoxul "Burduja" - bani pentru mafie: România produce din ce în ce mai multă energie solară, dar o oprește voit dintr-un motiv bizar
Parcurile fotovoltaice se inmulțesc rapid in Romania, capacitatea instalata trecand deja de 2.400 MW și noi proiecte fii ...
-
Ce conține dosarul Epstein în care Musk spune ca ar apărea și președintele Trump. Nume grele în jurnalele infractorului sexual
Aproape 200 de nume legate de conspirația Jeffrey Epstein-Ghislaine Maxwell privind traficul sexual ar putea fi publicat ...
-
Ce tactică incredibilă de camuflaj a încercat Rusia pentru a-și salva bombardierele strategice inaintea operatiunii SpiderWeb despre care aflase de la contrspionaj
Imaginile din satelit ale celor patru baze aeriene rusești care au fost atacate duminica de Ucraina in Operatiunea Spide ...
-
Nicusor Dan n-a fost singurul: Peste 6.000 de elevi au colaborat cu Securitatea. Pentru ce îi recrutau securiștii pe copii
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) transmite ca peste 6.000 de persoane au colaborat cu S ...
-
Românii sunt disperați de apropierea unui nou tsunami al prețurilor la energie. Mafia lui Burduja drenează bani europeni
Prețurile la electricitate sunt așteptate sa creasca din nou - dupa scoaterea plafonarii de la 1 iunie -, deși se afla d ...
-
Nicușor Dan nu a studiat nici la prestigioasa École Normale Supérieure. El a frecventat numai universități mediocre din comunele adiacente Parisului
Universitatea la care Nicușor Dan și-a luat doctoratul este departe de a fi adevarata Universitate Sorbona, aratam in ur ...
-
Barosanii lui Grindeanu de la Aeroporturi București și-au majorat de peste 5 ori indemnizațiile la 70.000 lei brut pe lună în plină criză a deficitului bugetar
Acționarii Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au aprobat luni majorarea de peste cinci ori, la aproape 70. ...
-
Cum s-a impartit Europa de Est: Kristi Noem in Polonia la fel cum Nicolas Lerner a fost in România inainte de alegeri. Bucurestiul e pe axa Paris, iar Varsovia pe axa SUA
Un avion american misterios a aterizat la București in seara zilei de marți, 27 mai 2025, la ora locala 22:00, venind di ...
-
Frăția securistilor vechi cu cei noi: Se pune la cale o imensa afacere cu armament pe sub bagheta lui Angel Tîlvăr
Ministerul Apararii Naționale pregatește unul din cele mai paguboase și nocive contracte pentru Armata romana inainte de ...
-
Senatul SUA scoate la iveală secretele Dosarului Pfizer. E odios cum s-au petrecut faptele in pandemie
În mijlocul unei dezbateri internaționale reinnoite despre riscurile asociate vaccinurilor impotriva COVID-19, in ...
-
Nepoata lui Donald Trump dezvaluie ca presedintele SUA suferă de o boală secreta foarte periculoasa pentru functia pe care o are liderul lumii occidentale
Mary Trump, nepoata liderului de la Casa Alba, care acum locuiește in Marea Britanie a dezvaluit intr-un interviu acorda ...
-
Dezvăluirea pe care Big Pharma vrea s-o ascundă cu orice preț: Vaccinurile COVID-19 au modificat ireversibil genomul uman
Genomul uman este format din tot ADN-ul dintr-o celula umana, inclusiv genele care codifica proteine și secvențele necod ...
-
De ce tot merge Simion la Cluj? Organizația religioasă și financiară cu legături MAGA și "consultantul" american Brian Brown, implicat în acțiuni extremiste în Europa de Est
Liderul AUR, George Simion, a venit la Cluj imediat dupa ce a pierdut alegerile prezidențiale, iar intr-o postare pe reț ...
-
O minciună colosală: De fapt, Nicușor Dan nu a absolvit Universitatea Sorbona!
"Nicușor Dan e doctor la Sorbona". Așa ne-au vanturat presa și propagandiștii in fața, ca pe o diploma sfanta. „La ...
-
Marea înscenare a alegerilor: S-a creat isteria ca România intră in faliment daca nu e ales un anume candidat. O analiză detaliată arată că țara noastră nu este in criză economică
"Romania nu este in nicio criza economica, financiara, valutara, dar daca cei de la putere vorbesc despre acest lucru si ...
-
Oficialii americani au întârziat deliberat avertizarea publicului cu privire la riscul de miocardită cauzat de vaccinul COVID
Oficialii americani din domeniul sanatații cunoșteau riscurile de miocardita cauzate de vaccinurile COVID-19, dar au min ...
-
Tratatul OMS privind pandemiile este de-a dreptul criminal: Arestarea pe loc a protestatarilor, vaccinarea obligatorie a tuturor cetatenilor!
Cunoscutul avocat Iulian Urban atrage atentia asupra mai multor prevederi din tratatul Organizatiei Mondiale a Sanatatii ...
-
Minciuna e de AUR: Departamentul Justiție al SUA a publicat dovada acceptării contractului de lobby de 1,5 milioane de euro sub semnătura vicepreședintelui Marius Lulea
Departamentul de Justiție al Statelor Unite a publicat un amendament pe site-ul oficial in care apare un nou document, d ...
-
O bandă interzisă de motocicliști a comandat furtul tezaurului românesc de la muzeul din Olanda. Un clan interlop din România e în spatele loviturii
Banda de motocicliști interzisa Hardliners este implicata in furtul unor opere de arta romanești de la Muzeul Drents din ...
-
Documente din scandalul Nordis: Imobile care nu corespund cu cele prevăzute în promisiunea de vânzare-cumpărare
Pagubiții Nordis inca așteapta sa-și primeasca banii inapoi sau imobilele promise. Însa, pana la implinirea acesto ...
-
Investigatie POLITICO: Cine este "lordul" războiului misterios din spatele alegerilor ratate din România
Într-o dimineața rece de sambata, in decembrie anul trecut, Calin Georgescu, ultranaționalistul de extrema dreapta ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu