Autodenunţul lui Traian Băsescu
Postat la: 29.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS
0
La televiziunea sa preferată, B1 TV, Traian Băsescu s-a autodenunţat. A povestit, pur şi simplu, cum s-a sustras legii. El şi principalii săi colaboratori. Cum au fraudat în campania electorală. Cum au spălat banii. Cum au făcut declaraţii în fals. Şi totul fulgerător. Într-o declaraţie cu subiect şi predicat, dar de o singură frază. Ce urmează?
"O parte din banii partidului s-au dus în campania electorală, în presă, cu sacoşa. Unii au susţinut televiziuni anti-democratice, alţii televiziuni de dreapta." Nu trebuie să fi procuror pentru a cântări gravitatea extremă a afirmaţiei de mai sus, pe care am reprodus-o ad literam. Să o analizăm. Într-o campanie electorală, conform legilor acestui stat, toate sumele vehiculate trebuiesc declarate sub semnătură. Din seifurile unui partid nu pot fi, pur şi simplu, scoase milioane de lei - Traian Băsescu vorbeşte de cel puţin jumătate din 18,9 milioane - şi duşi, de colo-acolo, cu sacoşă. Fără transferuri bancare. Fără chitanţe. Fără a da socoteală, nici membrilor de partid şi nici autorităţii electorale, opiniei publice şi fiscului, de modul în care au fost cheltuiţi.
La rândul ei, presa de care vorbeşte Traian Băsescu a primit bani, tot cu sacoşă. De la partidul care l-a susţinut în campania electorală. Şi pe care, la rândul său, l-a condus în forţă şi într-un mod netransparent. Şi aceasta este o infracţiune. Cum au intrat acei bani în contabilitatea societăţilor editoare? Sau nu au intrat? Şi dacă nu au intrat, ce s-a întâmplat, în continuare, cu ei? Este clar că asistăm la o vastă operaţiune de spălare de bani. Spălarea de bani, încălcarea legilor electorale şi a normelor fiscale este declarată de omul care, timp de zece ani, a îndeplinit cea mai înalta funcţie în stat. Cea mai informată persoană, atât în ceea ce priveşte operaţiunile financiare ale propriului partid, cât şi asupra legăturilor dintre acest partid şi presa.
În paranteză fie spus, observaţi cum împarte Traian Băsescu presa. O parte este anti-democratică. Adică, luptă împotriva democraţiei. Cealaltă parte este presa de dreapta. Pe care a finanţat-o domnia sa în campaniile electorale. Iar această presă, care sprijină partidele de dreapta, pusă în antiteză cu cealaltă presă, cea "anti-democratică", rezultă că este presă "democratică". Democraţi sau nedemocraţi, iată că, ziariştii au ciugulit din sacoşele cu bani transmise, cu generozitate, de domnul Traian Băsescu. Desigur, la schimb. La schimb, îi atacau rivalii şi ridicau osanale marelui conducător.
Şi mai deschid o paranteză. Pentru o faptă mult mai puţin gravă şi nedovedită pe de-a întregul. Ioan Niculae împreună cu mai multe persoane, printre care şi un ilustru profesor universitar, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Ce s-a întâmplat, dacă s-a întâmplat? Una dintre societăţile comerciale ale lui Ioan Niculae a comandat mai multe cercetări de piaţă societăţii INSOMAR, sondajele fiind, cele mai multe, de natură politică. Procurorii, şi apoi judecătorii, au ajuns la concluzia că s-a făcut o finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană.
Suma respectivă este infimă în comparaţie cu cifrele pronunţate de Traian Băsescu. Şi nu mai pun la socoteală că ceea ce a recunoscut el, miercuri seară, probabil sub influenţa alcoolului, ar trebui, în mod normal, aşa cum îl cunosc, înmulţit cu 10. Sau chiar cu 100. Pentru a ne apropia cât de cât de adevăr. Astăzi, este joi. Stau de dimineaţă şi butonez televiziunile de ştiri. Citesc diverse site-uri. Urmăresc dacă nu cumva DNA a dat vreun comunicat. Şi nu se întâmplă nimic. După atâtea şi atâtea ore, nici un procuror nu s-a sesizat. Niciun procuror nu l-a invitat pe Traian Băsescu pentru o prima declaraţie. Oare de ce?
Sorin Rosca Stanescu

ULTIMA ORA
-
Strategia afaceriștilor din IT după ce Ciolacu a decis să le impoziteze profitul: urmează o revoluție a angajărilor
Eforturile marilor companii din IT de a-şi ajusta numărul de angajaţi recrutaţi în timpul pandemiei la volumul de muncă actual a rezultat în concedieri masive în acest sector, care au început de la finalul lui 2022 şi încă au ecou pe piaţa muncii.
-
UE discută adoptarea unei măsuri care prevede monitorizarea conversațiile online ale tuturor: e-mailurile și sms-urile românilor ar putea fi supravegheate
Un subiect care nu a stârnit deloc interes în România este propunerea Comisiei Europene de a monitoriza toate conversațiile online purtate în Uniunea Europeană.
-
Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e un patriot și un român corect
Marcel Ciolacu a vorbit despre Rareș Bogdan, în contextul unor declarații mai dure, sau uneori „pompieristice", făcute de politicianul liberal. Premierul a spus că nu îl consideră un extremist pe Rareș Bogdan, care este „mai slobod la gură", ci, dimpotrivă, îl vede ca un „patriot și un român corect".
-
FC Barcelona, acuzată de dare de mită: Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
Zi de zi, "afacerea Negreira" alimentează și mai multe controverse în Spania, în urma dezvăluirii că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 7,5 milioane de euro). Parchetul a adus acuzații de corupție continuă împotriva clubului catalan.
-
Republica autoproclamată Nagorno Karabah îşi anunţă autodizolvarea şi că va înceta să mai existe la 1 ianuarie 2024
Republica autoproclamată Nagorno Karabah şi-a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale - începând de la 1 ianuarie 2024 -, la o săptămână după o ofensivă-fulger victorioasă a Azerbaidjanului, în urma a 30 de ani de conflict.
-
Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene!"
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării fondurilor europene faţă de România, aşa cum se vehiculează.
-
Marea majorare salarială, praf în ochii românilor: Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Însă banii pe care românii îi vor lua în mână nu sunt tocmai cei anunțați de guvernanți. Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.
-
O explozie solară a creat o breșă în câmpul magnetic al Pământului: S-a produs un fenomen spectaculos
O anormalitate remarcabilă în câmpul magnetic al Pământului a provocat recent apariția unor aurore deosebit de spectaculoase în Europa și America de Nord. De obicei, celebrele lumini nordice au o nuanță verzuie, dar în acest caz, aurorele au avut o tonalitate roșie, un fenomen rar întâlnit.
-
De ce să alegem servicii de depozitare pentru bunurile pe care nu le mai folosim
De multe ori spațiul de locuit sau de lucru devine din ce în ce mai prețios, ne confruntăm adesea cu dilema: ce facem cu obiectele pe care nu le mai folosim în mod regulat, dar pe care totuși nu vrem să le abandonăm sau să le aglomerăm în spațiul nostru de zi cu zi?
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ce căutați în viața noastră?
- 2.Drona din România e americană!
- 3.Vreți pensii speciale, vreți respect, vreți protecție?
- 4.Trădarea Securității. De ce e Iohannis mai norocos decât cei 4 Escu dinaintea lui?!
- 5.Noii dumnezei
- 6.O țară de zombi
- 7.Ucrainenii decretează că "partida rusească" va câștiga alegerile din România!
- 8.Aurel Rogojan: România sub guvernarea înaltelor trădări
- 9.Ambasadoarea SUA ne umilește printr-un editorial de PR
- 10.Circulația elitelor și statul paralel
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu