Cum vor arăta următoarele 3 săptămâni, în care se decide configurația de putere politică pentru 5 sau chiar 10 ani
Postat la: 17.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ei bine, ușor-ușor, sau mai degrabă șontâc-șontâc, am ajuns și la finalul ciclului politic de 10 ani pe care l-am experimentat în mod neplăcut, majoritatea românilor va considera c-a trăit "coșmarul Iohannis", unul în care țara a sărăcit și s-a îndatorat excesiv, alegerile au fost fraudate direct sau indirect dar, și mai ales, conducerea țării a fost predată unor cercuri subterane de putere externe, în interiorul cărora românilor, de la Iohannis în jos, li s-a rezervat doar roluri de servitori/livratori. Aceste subiecte nu și-au găsit loc în campania electorală, toți candidații le cunosc dar nu le-au abordat, fie de frică, fie din convingerea că dac-ar vorbi ar fi eliminați rapid, prin mijloace specifice SECURISTANULUI, din competiția unde participă ca să câștige ceva pentru ei, unii doar bani sau faimă publică.
Mâine intrăm în ultima săptămână de campanie dinaintea turului 1, dar deja știm finaliștii, ei vor fi Marcel Ciolacu și George Simion. Chiar în timp ce scriu această analiză se negociază de zor ca Lasconi, Geoană, Diaconescu, să se retragă din alegeri în favoarea lui Ciucă, eu nu cred că se va reuși, dar chiar și dacă unul sau toți cei trei își vor ceda voturile către "ostaș", va fi insuficient spre a aduna suficientă susținere pentru a-l depăși pe Simion în cursa pentru locul 2. Argumentele pentru a demonstra ce zic aici sunt destule, nu e spațiu suficient să le dezvolt, rețineți doar că Ciucă este și va rămâne candidatul lui Iohannis, "vinovatul principal" în percepția românilor, iar o intenție de susținere mai largă pentru el contra lui Simion va mobiliza și mai mult electorat pentru șeful AUR. Așadar duminica viitoare seara vom fi în fața unui tablou ce va arăta cam așa: Ciolacu +/- 30%, Simion +/- 20%, Ciucă spre 15%, Lasconi sub 15%, Geoană vreo 7-8%, Kelemen cca 5%, restul candidaților toți sub 5%, câțiva dintre ei chiar sub 1%, de unde se va vedea c-au avut semnături de susținere false.
Se va trece imediat în "dispozitivul de parlamentare", acolo unde activele de partid au mari interese, dar singurul partid ce poate paria pe o creștere importantă față de scorul prezidențiabilului său este PSD, aureolat de victoria din primul tur a lui Ciolacu. În cazul lui AUR și Simion nu va funcționa aceeași logică, deoarece în acest caz reapare pentru parlamentare factorul Șoșoacă-SOS, iar votul suveranist se va splita. Liberalii ar putea avea un scor similar cu cel al lui Ciucă, sau chiar mai mic, deoarece nu vor mai fi văzuți ca alternativă de guvernare, iar efectul Iohannis, adică al "Senatorului Gaură de Golf", îi va lovi din nou. Nici USR-ul nu se va simți mult mai bine după insuccesul lui Lasconi, deci prevăd pentru ei un scor în marja de cel mult 10%. UDMR-ul își va face norma de 6-7%, și mai prevăd apariția în noul parlament al unui partid pro LGBT, ce a fost ales să fie REPER-ul lui Cioloș. Vom avea așadar o configurație cu PSD, AUR, PNL, SOS, USR, UDMR, REPER, dar cu PSD-ul dominant către 40% după redistribuire, deci în poziția de a putea face majoritate accesând și doar un singur partid dintre celelalte parlamentare.
De-aici se va porni în ultima săptămână electorală, dinaintea finalei prezidențiale dintre Ciolacu și Simion, iar gongul ce anunță această rundă va suna chiar de ziua noastră națională (ce ironie a sorții!). Ei bine, aici totul se va decide în mare măsură emoțional, cu mesaje subsumate votului "RESPONSABIL" (anti Simion-AUR) sau celui "REVOLTAT" (anti Ciolacu-PSD). S-au făcut deja simulări pentru scorul turului doi, acestea indică o diferență între 4% și 10% în favoarea lui Ciolacu, dar aceste simulări nu sunt utile pentru previziuni în acest moment, deoarece evenimentele electorale din următoarele două săptămâni le pot modifica în mod substanțial.
Un lucru e de bază pentru echipele de strategi ale lui Ciolacu și Simion (dar mă îndoiesc că se concentrează la asta!), anume COMPATIBILIZAREA mesajelor și acțiunilor candidaților lor cu electoratele "perdanților" semnificativi (Ciucă, Lasconi, Geoană, Kelemen, Diaconescu), treabă deloc simplă (a se citi că simplul îndemn al "perdanților" este insuficient), dar accesibilă unor buni strategi. În plus, în turul 2 vor veni la vot și cei (ca mine) care nu votează în turul 1, plus alții ce vor fi însuflețiți de "miza meciului" (deci cine se bazează pe prezență mică la vot pe 8 decembrie e naiv sau neprofesionist!), iar de-aici apare nevoia unor altfel de mesaje și acțiuni, ce trebuie inițiate încă de pe acum.
În concluzie, azi știm deja finala prezidențială, avem și configurația viitorului Parlament, rămâne însă în mare suspans decizia asupra viitorului președinte, ce va fi decis funcție de ce v-am descris mai sus. Și bineînțeles, că doar trăim în SECURISTAN, luați în calcul și frauda, directă sau indirectă, ce va acționa și sa va efectua într-un sens sau altul, funcție de niște calcule absconse ce nu se pot prevedea încă, ba chiar e dificil să le și imaginăm. Stați deci cu centurile de siguranță puse, deoarece viteza finalei va fi mare, deci și frâna pe măsură, și nici nu se știe pe ce parte va fi peronul!
Cozmin Gușă
ULTIMA ORA
-
Google face o declarație care șochează pe toată lumea: intenționează să acceseze un univers paralel
Google a surprins lumea tehnologiei odată cu lansarea noului său cip de calculator cuantic, Willow, făcând o declarație care a trecut aproape neobservată. Compania susține că acest cip revoluționar ar putea utiliza universuri paralele pentru a-și genera rezultatele, o afirmație care ridică întrebări fascinante și provocatoare despre viitorul calculului cuantic.
-
ChatGPT devine tot mai periculos: începe să gândească singur, minte și face orice ca să-și asigure supraviețuirea
Cel mai recent model OpenAI, ChatGPT o1, stârnește controverse cu comportamentul său surprinzător, iar unii ar putea spune neliniștitor, dat fiind că pare să nu mai asculte ordinele primite.
-
Descoperire intrigantă: arheologii au găsit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut
În regiunea Dmanisi, Georgia, arheologii au descoperit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut, compus din 60 de caractere dispuse în șapte coloane. Această descoperire intrigantă deschide noi perspective asupra originilor și diversității sistemelor de scriere antice.
-
Rusia, în pragul retragerii din Siria: imaginile din satelit sugerează ample mișcări de evacuare
Rusia pare să-şi pregătească de evacuare echipamentele militare de la o bază aeriană militară din Siria, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar. Imaginile realizate vineri arată ceea ce par a fi cel puţin două aeronave Antonov AN-124, unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, cu trapele deschise, la baza aeriană Hmeimim din provincia de coastă Latakia.
-
S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad
Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, într-o operaţiune extrem de disciplinată în care a fost desfăşurată o nouă unitate de drone şi în care a existat o coordonare strânsă între grupurile de opoziţie din întreaga ţară, a dezvăluit comandantul militar şef al principalului grup rebel.
-
Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă cu creierul celor care citesc din plăcere
Studiile arată o scădere a numărului de persoane care citesc pentru plăcere, în Marea Britanie 50% dintre adulți declarând că nu citesc regulat, o creștere față de 42% în 2015. Aproape un sfert dintre tinerii între 16 și 24 de ani afirmă că nu au fost niciodată cititori.
-
BBC, plângere la Apple: i-au fost atribuite ştiri false, generate de AI
BBC a anunţat că a depus o plângere la gigantul american Apple în legătură cu ştiri false, generate de inteligenţa artificială (AI), distribuite pe iPhone-uri şi care i-au fost atribuite în mod incorect.
-
Un microcip revoluționar ar putea ajuta oamenii care au probleme în timpul somnului
Câțiva pacienți britanici vor dormi mai bine după pe unul din nervi li s-a montat un microcip. Este vorba despre un microcip controlat de o aplicație care îi ajută pe pacienții cu apnee în somn. Această tulburare gravă afectează doar în Marea Britanie circa opt milioane de oameni.
-
Viktor Orban, după discuțiile cu Trump și Putin: "Noua administraţie din SUA va avea un început fulger"
Premierul conservator ungar Viktor Orban a asigurat vineri că situaţia în lume se va linişti odată ce republicanul Donald Trump va fi învestit preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, iar schimbările vor ajunge curând în Europa.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Demență la vârful NATO!
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 7.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 8.Partenerul nostru strategic a inventat un popor nou!
- 9.Recreația s-a terminat
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu