Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Evul mediu liberal și institutional

Postat la: 15.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Am fost șocat să observ câtă ignoranță culturală și religioasă scot la suprafață liberalii români, de când Merkel și-a cerut sclavii români la muncă prost plătită pe câmpurile Germaniei reunificate. Acum, o altă prostie, de data aceasta care insultă pe toată lumea (cât de periculoasă medical și sanitar este măsura și covidul acelular știe), anunțată de ministrul de interne, vine sa confirme slugărnicia absolută și micimea indivizilor de la guvernare.

Băiatul ăla, de nu îi știu numele, de la interne, anunță cu surle și trâmbițe, poporul ascultător, nevoiaș fără de icoane și oase de pupat, prin case ascuns de virusul cel rău, că, la solicitarea BOR, a decis ca simbriașii statului român laic să împartă prescură și lumină. Ca pe timpul marilor molii medievale.

În România, ironia sorții face ca marea luptă cu covidul ucigaș sa fie condusă de către Ministerul de Interne. Nu conduc doctorii, nu oamenii de știință, nici măcar brancardierii cu celebrele lor izolete (ce nume de muiere aprigă are targa aia aducătoare de moarte), ci ditai ministrul de interne, căci la timpul apariției legilor cu situații de urgențe, generalul Oprea era ministru, doctor de nu mai știu ce securitate națională. Din mintea, plină de soldați mărșăluind spre Marele Război, a strategului făuritor de securitate națională prin guvernele de trist renume ale lui Ponta, a ieșit imensa gafă ca o criză medicală națională să fie condusă de un minister care nu prea are multe cu cartea sau știința.

Caci legile date de individul care are mai multe stele pe umăr decât ani de școală au impus năstrușncia asta de comandă, unde militarii se duc peste spitale civile, milițienii impart prescură, iar populația, când nu se duce cu țidulă (neapărat ștampilată), buluc la adunat de sparanghel, este amendată pentru că nu are ceva hărtie anapoda și vai mama ei la capitolul inteligență artificială.

Iată că, pentru a nu fi în urma epocii de piatră, dar să fie adânc înrădăcinat în Evul Mediu religios, scârbavnicul ecumenism a venit odată cu modernitatea (dar la lecția asta Meliția populară nu a fost din lipsă de măști), urmașul la tronul de la interne, acum liberal, s-a cam săturat de dat amenzi bătrânilor care întârzie la cumpărături sau cetățenilor care reușesc să fugă de bătăile filmate din balcon. Astfel a decis el să fie mărinimos cu poporul ortodox și să il lumineze în noaptea de înviere. Neamul românesc, să nu mai meargă la biserică ca să își uite pensia prin cutia milei, ci să primească, de la frumoșii ninja cu bulanul, ascuns acum in portbagaj, ditamai lumina. Mai mult să dea și prescură, căci popa din sat tocmai asta cere, vai nu avem spitale, dar catedrale la colt de stradă mândre se ridică ele la cer.

Nu știu cine și cum i-a învățat pe liberali că ridicolul nu ucide, dar ortodoxismul instituționalizat prin decrete de urgentă, imi seamăna a Mareșal Antonescu sau Horia Sima. Atrag doar atenția majorității ortodoxe din România, că alături de ea, mai trăiesc și alți creștini și evrei, ce tocmai sărbătoriră Paștele lor, în riguroasă și sfințită regulă a izolării, social distanțați. Cinstiți plătitori de taxe și impozite, onești muncitori pentru propășirea patriei capitaliste la cules de sparanghel nemțesc, aceștia au fost striviți de majoritarul ortodox de la interne. Amintesc doar că există și Paște catolic sau cel evreiesc, nu mai spun de alte culte și tradiții mândru aciuiate în spațiul carpato-dunărean și pontic.

Pentru ceilalti, majoritarul bombat de mândria Învierii nu a pus statul să aducă prescură și lumină, sau măcar ramuri de măslin. Dacă ministrul internelor ortodoxe nu știe povestea cu ramura de măslin să întrebe pe cei onest, dar ferm, discriminați de înțelegerea dintre el și BOR. Mai atrag atenția că majoritatea declarată BOR nu trebuie să își arate forța, manipulată fiind de ăia care construiesc catedrale cu turle poleite în aur, ci trebuie să fie egală cu toti ceilalți care nu doresc să pupe cruci și icoane, chair și trimise cu mașina de miliție la blocul de domiciliu.

Exasperanta discriminare instituțională, bolnavă declarație de grandomanie, insultătoare exhibiție a unei puteri religioase aflate în derivă, medievală subordonare a statului modern și laic în fața unei instituții religioase, iată cîteva din expresiile care îmi vin în minte la auzul prostiei liberale. Ați uitat de valorile egalității de religie, gen sau culoare, ați uitat de noțiunea de cetățean, ati omorât idea de națiune. Ați coborât în evul mediu întunecat. Paște fericit!

Și încă un aspect: să nu îndrăznească care cititor al acestui mesaj să critice de pe poziții otodox-naționaliste și majoritare. Căci deși numele este germanic (mai degrabă ebraic) unul dintre străbunicii mei a semnat actul de la Alba Iulia, de naștere a României mari, atunci când BOR nu împărțea lumină cu jandarmii. O împărteau evreii și catolicii români prin pușcăriile cezaro-crăiești ale Vienei.

H.D. Hartmann

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE